Kreativ oppbevaring

Vi leter ofte etter skreddersydde oppbevaringsmuligheter. Og det er ikke alltid at det perfekte er å oppdrive i butikkene. Sett fantasien i sving og lag dine egne løsninger.

Publisert Oppdatert
Badet
Badet er kanskje det stedet med flest småting som blir liggende på hyller og i skap. Det meste må/bør være tilgjengelig og lett å finne frem til.
Toalettmapper blir ofte vanskelige å finne frem i og baderomsskapet blir fort rotete.

Små krukker og flasker kan passe fint inn i en krydderhylle. En slik hylle koster lite, tar liten plass og kan henges på veggen eller stå på en benk. Mal hyllen i en farge som passer inn på badet og velg gjerne en hylle med en liten kant på, slik at tingene holder seg på plass.

Det finnes også oppbevaringshyller som festes på innsiden av dørene på kjøkkeninnredningen. Men de kan fint brukes på innsiden av baderomsskapet også. Perkfekt til parfymeflasker og kremtuber.

Kjøkkenet
Kjøkkenbenken fungerer best når den er ren og fri for rot. Likevel er det ting som bør stå fremme.

Heng opp en hylle mellom benk og overskap. Bruk en enkel, smal hylle som males i samme farge som veggen bak. Hyllen blir nesten usynlig og rommer det meste som normalt blir stående på benken.

Om du har flislagt vegg, så kan du også legge fliser på hyllen. Pass på at du bruker et materiale som ikke er levende.

Om du vil få mer ut av plassen i kjøkkenskapene dine, så kan noen ekstra hyller gjøre susen. Stekeplater bygger lite i høyden og kan fint få plass uner en hylle nederst i skapet, uten at det stjeler plass fra det andre du oppbevarer i skapet fra før.

Stuen
Bokhyllene har gjerne en tendens til å romme helt andre ting enn bare bøker.
Kjøp noen nøytrale kurver som passer til bokyllens dybde (og evt. bredde). Kurvene kan gjerne spraymales i samme farge som hyllene for å bli "usynlige". Skrivesaker, regninger og andre småting blir sjult av kruvene og hyllene ser ryddige ut.

Lag gjerne en egen oppbevaringsplass til gamle aviser og papirer. Om du bruker en eske av papp, så kan denne legges til resirkulering sammen med innholdet.

Soverommet
De fleste oppbevarer klærne sine på soverommet. Og det er ofte de små tingene som skaper kaos. Belter, vesker og slips blir gjerne liggende og slenge i skuffer og på avlastningsbord.
Heng opp mange knagger inne i skapet eller et sted i nærheten av skapet. Det beste er å ha egne knaggrekker for f.eks belter. Pass på at knaggene ikke er for store. Bruk gjerne "kroker" som egentlig er ment for bruk på kjøkkenet. Der får selv de minste beltespennene plass.

Kontoret
Arbeidsplassen eller kontoret fylles ofte opp med papirer og andre ting som ser kaotisk ut. Og disse bør gjerne være både synlige og tilgjengelige.

Skaff deg en korktavle eller en magnettavle til huskelappene og en egen boks for regninger som må betales. En hylle over skrivebordet løser problemet med løse deler som du må ha tilgjengelig.
Datatilbehør som CD-er og instruksjonsbøker som fulgte med PC-en bør legges samlet, slik at de er tilgjengelige den dagen du virkelig trenger dem. En skoeske eller to er ofte fint til disse tingene. Mal eller trekk skoesken med stoff om den ser stygg ut.

Er du litt nevenyttig så kan du helt sikkert få til en skreddersydd løsning for alt du har liggende hjemme. Og husk at om du trenger en perfekt hylle til kjøkkenet, så er det ikke sikkert at du finner denne i kjøkkenavdelingen..

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning