Korssting

Alle kan sy korssting. Små eller store broderier er ypperlig tidsfordriv på mørke kvelder. Lag kort, gaver eller et bilde på veggen.

Publisert Oppdatert
Korssting er en enkel og morsom broderiteknikk. Du får kjøpt ferdige pakker med mønster/motiv, garn og alt annet du trenger, men du kan også brodere etter egen fantasi.

Teknikken er enkel. Du trenger bare perleaida, små "dukker" med garn, en passende nål og en saks.
Kjøp gjerne en bok med mønstre om du ikke bruker ferdige pakker som inneholder mønster.

Begynn i en ende av broderiet og sy skråsting. I enden av raden snur du og syr skrått over de første stingene. Slik fortsetter du med forskjellige farger til broderiet er ferdig. Begynn alltid i samme retning som de første stingene.

Kort
Lag små motiver og sett dem inn i doble kort med ramme. Du trenger ikke enganå å fylle opp hele rammen med korssting, bare et motiv i passende størrelse. Perfekt til hjemmelagede julekort.

På veggen
Før du begynner på de store prosjektene kan det være greit å øve seg på små motiver. Brodèr små bilder som passer sammen og sett dem inn i små rammer som henges samlet.

Til de minste
Lag et broderi til den nyfødte eller dåpsbarnet. Velg et passende motiv og brodèr barnets navn over. Under motivet setter du inn fødselsdato eller dåpsdato. Broderiet kan rammes inn eller festes til rundstokker oppe og nede.

Julekalender
Om du broderer ulike julemønstre på et stort stykke aida og syr fast små ringer her og der får du en fin og holdbar julekalender. Det finnes massesvis med mønstre til slike kalendere.

Håndklær med særpreg
I enkelte hobbybutikker får du kjøpt små håndklær med et felt som kan broderes. Kopier mønsteret på dekorflisene du har på badet eller la hele familien få sitt eget håndkle med navn på.

Inspirasjon:
Brodeributikken
DMC

__________________________________________________________________________

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning