Menn som ikke voldtar

Dette er kjennetegnet på en god elsker

De bra mennene har noen fellestrekk.

GODE ELSKERE: - Du som er en god elsker, vet at naken hud ikke er synonymt med en invitasjon, skriver Stine.
GODE ELSKERE: - Du som er en god elsker, vet at naken hud ikke er synonymt med en invitasjon, skriver Stine.
Publisert

KOMMENTAR:

Takk til alle dere fantastiske elskere som vet hvordan gode seksuelle opplevelser skapes. Dere som vet hva som omgjør lidenskapen til verdifulle minner for både dere selv og deres partner. Dere som kan få lysten og kåtheten til å toppes uten å miste evnen til å lytte og tilpasse.

Dere superelskere er i flertall blant mennene. Heldigvis for det. Vi hører ofte om seksuelle overgrep. Det beskrives i film og det rapporteres i nyhetene. Det er bra!

For det skal ikke være tabu å snakke om seksuelle overgrep.

Dette skal imidlertid være en hyllest til de andre mennene, de fleste mennene, de som ikke voldtar - de som ikke krenker andres grenser.

Disse mennene hører vi sjelden om. Nå skal vi snakke litt om hva som kjennetegner alle de unge mennene og de eldre mennene som bryr seg om den de elsker med. De er kraftfulle forbilder.

Stine Kühle-Hansen

Høgskolelektor

Kursutvikler i Landsforeningen mot seksuelle overgrep

Autorisert seksualunderviser NACS.

Utdannet lærer, master i museumsformidling, samt videreutdanninger innen fagfeltene seksuelle overgrep, LHBT, sexologi og seksualitetsundervisning.

Dette vet han som ikke voldtar

Hva skiller deg som er en elsker fra deg som er en krenker? Jo, du vet å lytte til den andre. Du vet at naken hud ikke er synonymt med en invitasjon. Du vet at alle seksuelle aktiviteter er et fellesprosjekt, ikke et soloprosjekt. Du er kjærlig og løsningsorientert.

Du vet at det alltid skal finnes alternativer. Du vet at hvis du ikke tillater partneren, elskeren eller vennen å ombestemme seg, så blir det et overgrep.

De fleste av dere menn vet heldigvis det.

Et soloprosjekt av typen «var det like godt for deg som for meg?» eller «jeg bare måtte fortsette!», er ikke i nærheten av elskovskunst. I beste fall er det elendig sex, i verste fall grenser det til å være overgrep.

Du som derimot kan leve deg inn i andres følelser, skaper intime og erotiske øyeblikk. Du viser respekt hele tiden, ikke bare når det passer deg. Du er en superelsker fordi du er observant og empatisk. Du er trygg på at alle muligheter står åpne, for begge.

«Av- og på-knapp»

En fyr sa: «Det er ikke bare å skru av følelsene som en bryter». Det avslørte hans manglende evner. Han var løpsk og ble ofte en grensekrenker.

De fleste andre mestrer heldigvis å «skru av seg selv» når de får beskjed om at noe er feil, kjedelig eller vondt.

Du som er en superelsker, klarer å vise hensyn, du «skrur av dine behov» når disse ikke sammenfaller med den andres. Slik følelsesregulering er et tegn på modenhet og sosial intelligens.

Det er dere som er best i senga. Dere som klarer å ta innover dere den andres beskjeder og lese signaler.

Erotikk er full av signaler. Jo flere som tydes, jo bedre.

Den beste elskeren er også edru fordi han får med seg det som skjer.

De gode elskerne er ikke penisfiksert

Dere som er oppmerksomme menn og klarer å kjenne etter med hele kroppen, får minner for livet. Samtidig gir dere partneren deres like fantastiske minner.

Dere har forstått fordelen med å ikke være penisfiksert eller orgasmefokusert. Dere elsker å bli seksuelt opphisset og å gjøre den andre seksuelt opphisset.

Som en god elsker sa: «Veien blir til mens vi går den sammen». En slik innstilling vitner om at alt er bygget på frivillighet.

Slike menn deler valgmuligheter, det motsatte av krenkelser.

Drømmeelskeren

Sexgud blir ikke du som jakter på eget klimaks. Sexgud blir imidlertid du som slapper av og nyter både deg selv og den andre. Du som tar imot, som verdsetter hvert blikk og hver berøring.

Du som lytter til hva den andre liker og ikke liker. Slik at dere tilfredsstiller hverandres ja-er og nei-er.

Du har knekt koden.

Takk for at dere finnes, dere menn som kan kysse, elske og berøre med innlevelse og sosial intelligens. Uten noen gang å krenke grenser. Dere som vet at det alltid er likeverd og respekt - og at det gjelder enten det ender med noe erotisk eller ikke. For når det gjør det, når dere begge vil, da skapes uforglemmelige og store opplevelser. Og bare da.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning