Klirrende bryllupsgave

Å spørre eller ikke spørre, det er spørsmålet. Og svaret er definitivt å ikke spørre. Men det betyr ikke at noen ikke kan få ordene utav deg!

Publisert Oppdatert
Brudepar er som regel åpne om ønskene sine, ønskelister på butikker er helt vanlig. Men hva gjør dere dersom penger faktisk er alt dere ønsker dere for å starte ekteskapet med et trygt, økonomisk grunnlag?

Ikke nevne det

Penger som bryllupsgave har for mange vært et tabu. Det er en uskreven regel at det er upassende for brudeparet å skrive penger på ønskelisten til gjestene. Om det er penger dere både trenger mest og ønsker mest, bør de få dette frem via familiemedlemmer, det bør aldri komme fra brudeparet, til og med ikke når dere blir spurt rett frem!

Dersom spørsmålet kommer, bør svaret være at enhver gave er flott å få, uansett om penger står høyt på ønskelisten. Gjester vil føle seg satt pris på og mer komfortable med å gi penger i gave om de vet hva de skal brukes til. For eksempel om brudeparet sparer til nedbetaling av huslånet eller til møbler eller bryllupsreise, bør dette komme frem på en delikat måte. Det er også lurt å skrive hva pengene skal eller ble brukt til i takkekortet.

Tenk innpakning

Et annet viktig punkt er at penger ikke bare er noe som svært mange unge par behøver til starten på det etablerte livet, men også en gave som folk flest gjerne vil gi. Om du er invitert i bryllup, skal du vite at for mange par er penger den ideelle gaven, og det finnes mange gode alternativer til kreative måter å gi penger til brudeparet på. Gjester kan gjerne vurdere å gi personlige sjekker eller universelle gavekort fremfor kontanter.

Forskjellige banker tilbyr gavesjekker i attraktive innpakninger i gullkonvolutter som ser veldig " bryllupsgave-aktig" ut. En delikat innpakning av en pengegave har svært god innvirkning på brudeparet. Spesialinnpakte gavesjekker er annerledes enn vanlige sjekker fordi de kan gjøres mer personlige og på den måten til og med mer verdifulle for mottakerne.

Flott gave

Konklusjonen for brudeparet men også for gjestene invitert til bryllupet deres, er at pengegaver til bryllupet er et kontroversiellt og delikat tema. Det er viktig å følge parets ønsker, og tenk at penger alltid er en flott gave å få i bryllupet. Brudeparet bør ikke nevne ønsket for gjestene da dette bør si seg selv for de fleste gjestene.Kilde: ourmarriage.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning