Klassisk rør

Ericofonen var en designmessig revolusjon da den ble lansert i 1965. Telefonen er fortsatt hot blant kjennere. Det offisielle navnet var Ericofon, men den kalles oftest Kobraen.

Publisert Oppdatert
Den kalles oftest Kobraen på grunn av likheten med giftslangen som får bred nakkehud når den blir skremt.

Ericofonen ble lansert i 1956 av firmaet LM Ericsson, forløperen til nåtidens mobilgigant Sony-Ericsson. Telefoner var inntil da tunge tingester med atskilt telefonrør. Ericofonen ble betraktet som en liten og elegant fetter. Allerede i 1941 ble det tatt patent på Ericofonens forløper, men først etter krigen fikk man plastkvalitet som gjorde det mulig å produsere den i ett stykke.

Kobratelefonen hadde et moderne og unikt design, og fantes i flere ulike pastellfarger. Designet gjorde imidlertid at det ikke var plass til noen ringelyd, så for å høre om telefonen ringte, ble man nødt til å anvende den som en telefon nummer to eller tilkoble en egen ringeklokke.

Ericfonen har mottatt mange hedersbevisninger. Blant annet har Museum of Modern Art i New York framhevet den som noe av det ypperste innen industriell design i det 20. århundre. Amerikanerne var ellers de siste til å kjøpe Kobraen. Men i 1960-61 oversteg etterspørselen "over there" produksjonen med mer enn 500 prosent.

- Telefonen ble en suksess også i Norge - fra den kom på 50-tallet og frem til 70-tallet. Telefonen var en stor slager fra den kom på 50-tallet og frem til 70-tallet. Prisnivået holder seg i dag jevnt på mellom 1000 og 1500 kroner, sier Nikolai A. Handeland, daglig leder i den norske bruktbutikken Euklides.

Mer info: www.ericofon.com

__________________________________________________________________________

I samarbeid med Min Bolig

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning