Klar for ferie!

Gode huskeregler for ferieturen!

Publisert Oppdatert
Når dere har valgt den perfekte destinasjonen enten det er bryllupsreise, vennetur, kjærestetur eller familietur; det er viktig å forberede dere til turen!

En ferie handler om å ha det morsomst mulig med minst mulig stress. Dermed er det hjelpsomt med gode reisetips.

1) Gjør research!

Sjekk ut attraksjoner, spesielle arrangement dere vil besøke, sjekk om passet er gyldig om ikke, og spør gjerne reiseselskapet om det er noe spesielt dere trenger å gjøre på forhånd.

2) Beskytte dokumentene

Invester i en trygg lommebok eller liten veske som du kan bære med deg eventuelle viktige dokumenter du må ha med deg på turen. Velg en bag som er liten nok til å bære med seg, men stor nok til å ha pass og billetter i. Ta med deg telefonnummer til banken din dersom du skulle miste bankkortene dine.

3) Ta mange bilder!

Som regel skal man innom mange steder i løpet av en ferietur, og når man kommer hjem kan det være vanskelig å vite hvor bildene er tatt. Et godt tips er å alltid la det første bildet du tar på et nytt sted være bildet av selve attraksjonen, inngangen, skiltet eller liknende.

4) Reisedagbok

Minner forsvinner over tid og på slutten av reisen har man fått så mange inntrykk at det lett går i surr. Kanskje du kan skrive et par setninger hver kveld om dagens opplevelser. Noe så enkelt som "shoppingtur, lunsj på fransk cafe" passer greit.

5) Kredittkort i bakhånd

Ta med deg et kredittkort på ferien slik at du har en reserveløsning eller om du skulle havne i et nødstilfelle hvor du trenger mer penger. Men husk å bruke kredittkortet kun når du absolutt må, rentene er høye!

6) Bruk informasjonen

Spør på hotellet dere bor på om hva de anbefaler. Som regel har hotellansatte god peiling på hvor man finner gode restauranter, attraksjoner og shoppingstrøk.

7) Reservasjoner

Flere steder kan man reservere billetter for attraksjoner og turnèer på forhånd. Om det er noe spesielt dere vil ha med dere, kan det være lurt å bestille i forveien slik at dere er sikret plass. Dersom dere er ute etter kulinariske opplevelser på populære restauranter er det ofte nødvendig å bestille bord i god tid.

8) Leie av bil

Når dere velger dere en leiebil er det viktig å ikke velge for stor bil, som samtidig rommer det dere trenger. Med en liten bil er det lettere å orientere seg i trange bygater. Dessuten er det ofte billigere å leie en mindre bil.

9) Tid er penger

Ferietiden er begrenset, så få mest mulig ut av tiden. Bruk litt mer tid på forhånd på planlegging. Hoteller er dyrere jo nærmere sentrum de ligger, velg heller et hotell som ligger nær favorittattraksjonene deres, eller sørg for å vite hvordan dere kommer dere til og fra.

10) Om noe går galt, notere!

Om hotellet eller bilutleierstedet mister reservasjonen deres, kan dere få problemer og det kan koste både penger og energi. Sørg alltid for å ha reservasjoner skriftlig, og ha med deg bekreftelsen når du skal hente leiebilen eller sjekke inn på hotellet.Kilde: idofoundation.orgNyttige tjenester

FORUM

Underholdning