Klar, ferdig, "Go!"

Han rulet Billboard-lista og markerte seg i Hollywood før fylte 20. Men r&b-stjerna Mario mener han å mye å bevise med "Go!".

Publisert Oppdatert
Albumet ved samme navn er omsider sendt til pressing. Omsider, for lanseringen er blitt forskjøvet så mange ganger at selv opphavsmannen har mistet oversikten.

- Det var ikke ferdig. Jeg var ikke fornøyd med prosjektet. Da jeg endelig kom i mål, var ikke plateselskapet klart til å trykke på knappene, forklarer Mario Dewar Barrett per sprukken mobillinje fra hjemstedet Baltimore.

- Nå er det 11. desember som gjelder. Og det blir som med jula - datoen kan ikke endres, lover han.

Stjerneport

Smakebiten "How Do I Breathe" har rukket å godgjøre seg desto mer på radio og video. Den er produsert av norske Stargate, en forsamling Mario har mye pent å si om.

- Wow! Kompis! De gutta har alltid noe nytt på gang - alltid noe fresht. De har fantastiske ører. Jeg regner dem som helt på toppen av bransjen. Vi har gjort mye bra musikk sammen, skryter han på vegne av fellesskapet.

"Go!" som sådan mener han rommer det meste innen r&b-feltet.

- Det handler om masse forskjellig. Det handler om å ha det gøy - om å være 21. Det er lidenskapelig, personlig, sjel- og meningsfylt, med masse innhold. Ellers tror jeg det er glattere, mer kjekkas, enn de forrige tingene.

Prioriterer

Til tross for sin unge alder har Mario pådratt seg en bemerkelsesverdig CV. Om han var vel fersk på debuten i 2002, holdt oppfølgeren "Turning Point" (2004) det tittelen meldte. Singlen "Let Me Love You" regjerte Billboard-lista i ni påfølgende uker, noe som blant annet betalte seg i form av filmoppdrag. I vårens ghettodrama "Freedom Writers" var den doble Oscar-vinneren Hillary Swank motspiller.

Ikke at Mario tenker mye på Hollywood om dagen.

- Det går greit. Jeg får stadig manuskripter til gjennomsyn. Men skiva er og blir hovedprioritet, bedyrer han på denne siden av senhøstens promoturné til Europa.

Vil vokse

Snoop Doggy Dogg, Tupac Shakur, Stevie Wonder, Marvin Gaye, Queen Latifah, Boyz II Men: Der har du noen av referansene Mario liker å flotte seg med. Han vedgår at det er et stykke igjen ennå.

- Jeg har fremdeles mye å bevise. Eller rettere sagt - jeg har fremdeles mye å utrette. Du skal ha mange hits under beltet før du havner i det selskapet.

Det er derfor den gode Mario sper på solokarrieren som låtskriver for artistkolleger som Jennifer Lopez og Chris Brown.

- Ambisjonene mine er å lage flotte plater, kompis. Jeg vil vokse videre. Jeg vil endre musikkhistorien, forteller han ubeskjedent.

Stemmerett

Ifølge egne nettsider sysler han også med en plan om å bli "the voice of a generation". Muntlig utdyper han at det handler mest om å kunne representere et forbilde for uprivilegerte håpefulle. For ikke lenge siden befant han seg blant dem. Historien om hans enslige, narkotikabelastede mor er for eksempel ingen hemmelighet for MTVs seerskare.

- Det finnes mange drømmer der ute - masse talent. Jeg ønsker å vise mine jevnaldrende at det nytter - at alt er mulig.

Følger han politikk?

- Ja, uten at jeg er ekspert, sier Mario, som ikke har valgt seg noen kandidat til presidentvalget.

- Jeg er riktignok villig til å gi hva som helst for en som er bedre enn Bush. En president må i det minste ha evnen til å kommunisere med befolkningen. Bush kan ikke engang gi et ordentlig svar på et direkte spørsmål. Det er utrolig skuffende, mener Mario.

- Hver gang jeg ser ham, blir jeg bare mer forvirret. Hva i granskauen er det han driver med?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning