Kjendisparty

Skal du bli popstjerne i år, bør du sørge for å allerede være kjendis. Bare spør Paris, Aylar eller Morten Gamst Pedersen, som ikke har blitt plukket opp av plateselskapene på grunn av et voldsomt sangtalent.

Publisert Oppdatert
Det begynner å bli tydelig: Noen har sunget sammen i norsk platebransje. Skal du gi ut musikk for tiden, kan du med fordel ha kjendisstatusen i orden på forhånd. Du har kanskje fått med deg siste band ut, The Players? De har akkurat sluppet singelen "This Is For Real", og bandet består av fotballspillerne Freddy dos Santos, Raymond Kvisvik, Kristofer "Doffen" Hæstad, Øyvind Svenning og Morten Gamst Pedersen. Sammen synger de så intet øye er tørt, og låta er akkompagnert av en klassisk boyband-i-regnet-video der de mer eller mindre billedskjønne fotballspillerne danser rundt i flagrende hvite linklær.

- Vi er jo helt på bortebane her, men man må ikke være redd for å drite seg ut, sier nyklekket vokalist Morten Gamst Pedersen.

- I mine øyne er boyband-greia parodisk ment, og det satt langt inne å stille på dette. Men nå går altså inntektene til en god sak, "Soccer against crime", og dessuten var det jo ganske morsomt å være med på også, sier Vålerengas sølvstrupe Freddy dos Santos.

Uansett om de øvrige Players-sangerne måtte være enige i at låta er parodisk ment eller ei, vil de fem fotballspillerne garantert synge seg høyt inn på hitlistene. Og pressen er naturligvis langt mer interessert i kombinertdisiplinen "allerede kjent" og "gir ut musikk" enn den mer spake soloøvelsen "gir ut musikk". I så måte har pressen hendene fulle i år, for 2006 ser ut til å bli et gullår for kjendiser som ønsker å la deg få føling med sin indre sangfugl.

Glamorama

Et eksempel det har vært en vrien jobb å snike seg utenom, er sangleksjonen fra Norges mest entusiastiske mann, Autofils hyperaktive programleder Jan Erik Larssen. "Sommeren er her igjen", rapporterer han i en låt som til sammenlikning får mannens latter til å virke rent ut beroligende. Glamourmodell Helene Rask ville ikke være noe senere, og har allerede levert to singler, der den siste, "Magic Summer", lekent plukker opp Larssens tematikk, og således meldte seg på i konkurransen om selve sommerhiten.

Men Rasks glamour-rival Aylar har allerede overtatt stafettpinnen med sin versjon av Sabrina-landeplagen "Boys Boys Boys", og hun har ifølge ryktene også spilt inn en versjon av - ja, du kan selv gjette, "Neste sommer".

- Vet du, de ryktene har jeg også hørt fra alle mulige kanter, men det er faktisk bare tull. Jeg har bare spilt inn én låt, og det er "Boys Boys Boys", rapporterer en noe indignert Aylar.

Glamourpopsirkuset slutter imidlertid heller ikke med Aylar. Glamourmodell in spe, Big Brother-deltaker og datter av TNTs Diesel Dahl, Carina Dahl, benytter seg også av sin nyvunne kjendisstatus til å forsøke å stable en popkarriere på beina, og lanserer i disse dager singelen "Sticky Dough", mens pappa Diesel Dahl sitter i managerstolen.

Stjerner er blinde

Alle wannabe-kjendisers mor, Pia Haraldsen, har selvsagt også vært i studio. Låta hennes, "You Got It", er foreløpig bare å finne på nettet, men det skal vel ikke overraske noen om det også dukker opp et helt album sånn like oppunder jul.

Pias internasjonale rollemodell, Paris Hilton, slipper på sin side singelen "Stars Are Blind" denne uka, og debutalbumet kommer i begynnelsen av august. Plateselskapet Warner slår på skarptromma og snakker om en "kommersiell nesestyver av de sjeldne".

- Det er klart det hjelper å være kjent når man skal prøve seg som artist, og det er det jo også stadig flere kjendiser som gjør. Det er i det hele tatt stadig flere nå som er kjendiser i kraft av å være kjendis. Paris Hilton, hvordan ble hun egentlig kjendis, filosoferer produktansvarlig Steen Brodtkorp i Warner Music.

Men tilbake til Aylar, kan hun love oss at det ikke blir noen ny landeplage fra hennes munn neste sommer?

- Vi skal ikke se bort fra at jeg spiller inn en ny låt."Boys Boys Boys" har jo gått over all forventning. Kanskje det skjer til neste sommer, antyder hun.

- Men det blir i hvert fall ikke "Neste sommer"!

Foto ingressbilde av Paris Hilton: Universal

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning