Kjært gjensyn med Mario

Tidligere har vi både spilt tennis, fotball, danset og kjørt gokart med favorittrørlegger Mario og kompanjongen. Denne gang handler det om de to gutta på tidsreise, i et delvis vellykket spill.

Publisert Oppdatert
Princess Peach, kjent fra tidligere Mario-spill, har reist tilbake i tiden, men ikke kommet tilbake. Mario og hans trofaste følgesvenn Luigi tar saken i egne hender.

Handlingen er litt oppbrukt og resirkulert, og du gjorde det kanskje første gang i Donkey Kong for 20 år siden. Likevel fungerer dette fortsatt som grunnleggende premiss. Settingen er gjennomført og du møter både gamle og nye bekjentskaper i en etablert verden. Historien er tidvis litt vel overdrevet lineær for erfarne rollespillere, men blir desto mer tilgjengelig for den yngre garde.

Siden du har både Mario og Luigi med på tur, bruker du én knapp til å utføre handlinger for hver av figurene - hopp eller angrip, dukk eller dunk. Styring fungerer greit og hoppingen er vesentlig enklere her enn i de rene plattformutgavene av Mario.

Som i de fleste rollespill får du erfaring av å slåss mot monstre, du kan kjøpe ulikt utstyr som gjør livet enklere og du kan helbrede og lagre underveis. Når Mario eller Luigi stiger i gradene, blir du bedre i forskjellige kategorier som styrke, utholdenhet, fart osv. Hvor mye bedre er delvis tilfeldig. Særlig tidlig i spillet er det litt frustrerende, siden det er stor forskjell på hvor mye raskere eller sterkere du blir - noe som gjør at det frister å lagre rett får du stiger, slik at du eventuelt kan gå tilbake og stige i det du ønsker.

Rent visuelt er dette et av de bedre Nintendo DS spillene. Klare farger og tydelige figurer setter sitt særpreg på de ulike miljøene. Men, for all del, vi snakker fortsatt om en liten bærbar enhet, ikke om Half Life 2 på en topptrimmet, stasjonær PC. Lyden, derimot, er ikke noe å skrive hjem om. Med unntak av noen artige snutter fra Luigi, blir det fort kjedelig og noen ganger kanskje på grensen til irriterende.

Mario & Luigi: Partners in Time er et bra rollespill som gir underholdning for barn i alle aldere, og verdi for pengene. Dette er både utfordrende og spennende, og selv om lyd og resirkulert handling trekker litt ned, er spillet et kjærkommet tilskudd til Nintendo DS.

Fakta og konklusjon:

Plattform: Nintendo DS
Alder: 3+
Utvikler: Alpha Team

Utgiver: Nintendo

Utgivelse: Nå

+:

Mario er alltid gøy

Nok et vellykket rollespill til DS

-:

Lite nytt, særlig DS spesifikt

Tidvis irriterende repetitiv musikk

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning