Kjærestemoro i Italia

Vil dere på kjærlighetsferie og ha det romantisk og morsomt samtidig, er det liten tvil om hvor ferden bør gå. Vin, spagetti, fotball – trenger vi si mer?

Publisert Oppdatert
Ferieturen med kjæresten behøver ikke bli rolig og lite actionfyllt selv om dere skal ha det romantisk. Både Ving og Startour har flere spennende nyheter å anbefale, men først og fremst kjærlighetslandet Italia.

Unngå høysesong

En ukes kjæresteavslapning i sol og varme er vel og bra. Problemet er at kvinner og menn er forskjellige og dere begge kan oppleve forskjellige behov som kan sette en brems for romantikken. Kanskje dere krangler om shopping eller øldrikking, soling eller vannsport, fjelltur eller biltur? Før dere vet ordet av det er romantikken på vei med første fly hjem igjen.

Men det behøver slett ikke ende slik! Det er flere steder i verden du og kjæresten din kan nyte sammen samtidig som begge får oppfylt sine ønsker og kjærligheten kan blomstre.

Produktsjef for Ving Norge, Eirik Gjønnes har et konkret førstevalg for par som er romantiske og eventyrlystne.

-Jeg vil anbefale Parga i Italia, her finnes det mange romantiske steder og mye muligheter til å finne på morsomme ting både til fots, med båt og bil, sier Gjønnes.

Han mener det er best å styre unna den italienske høysesongen som begynner i august da det kan være svært folksomt på turiststedene.

Spennende støvel

Også Startours reisekonsulent Hilde Moss anbefaler først og fremst Italia for par som er på jakt etter moro og romantikk.

- Det er populært å dra til italienske Sicilia. Her kan man finne romantikken både ved kysten og på fastlandet. Det er flott å bo i fjellet og nyte god mat og deilig vin, man kan kjøre båt og gå turer i fjellet, sier Moss.

Det interssante støvellandet byr på de romerske ruinene, flott arkitektur og utallige kjente kunstverk som kan tilfredstille kulturturistene. Strender, sjøer, mote og modeller kan friste andre reisende.

I det langstrakte landet er det gode muligheter for sykling, ski og turgåing for den aktive reisende, og så er det i Italia du kan være tilskuer til en av verdens beste fotballigaer.

Og blir man mett av opplevelser, kan sulten stilles av et originalt, verdenskjent og suverent meny- og vinkart.

Afrika hit

Har du allerede vært i Italia eller synes du landet frister lite for en artig kjærlighetsferie, har dere mange andre spennende steder å velge mellom. Ving og Startour-representantene gleder seg over "nye" land:

- India er et perfekt reisemål for par som reiser uten barn og som vil kjenne romantikken blomstre. Det er mye å ta seg til av aktiviteter, både ved kysten og i innlandet, sier Gjønnes.

Produksjonssjefen forteller at det kommer an på når i sesongen par ønsker å reise på ferie, men han spår at den nye slageren for voksne par er eksotiske Gambia i Afrika.

- Gambia byr på mye avslapning ved sjø og strand, man kan oppleve mye forskjellig fordi klimaet er fint gjennom hele året og det er spennende ting å se, både ørken og skog. Kysten er enkel og velorganisert og innlandet er vakkert og flott, sier Gjønnes.

Østblokkland

Startours Moss forklarer at østblokkland i Europa tar i mot flere og flere turister.

- En god nyhet er Kroatia som er blitt spesielt populær blant voksne. Her det flotte byer og vakre rullestensstrender, man kan reise rundt på egenhånd og finne på mye moro, sier Moss.

Hun tror det er greit at kjærestepar på forhånd vet hva de synes er gøy og romantisk på feire slik at det er lettere å velge destinasjon.

- Det kommer helt an på hva man forbinder med moro og romantisk, hva liker man, nattelivet, shopping, fjellturer, strendene, øyhopping, vannsport - mulighetene er mange etter hvilke interesseområder man har, sier Moss.Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning