Julekort i siste liten

Selv om du er en av dem som aldri får surret deg til å skrive julekort, sette på frimerke og putte i postkassa så er det fortsatt mulig å sende en liten julehilsen.

Publisert Oppdatert
Du rekker kanskje å rable ned en hilsen på et kort og sende i posten fortsatt, men da bør du reagere umiddelbart. Men kanskje er det like greit å sette seg ned foran PC-en og sende en hilsen via e-post eller en nettside med ferdige julekort i stedet?

Julebrev

Om du har mye å fortelle, bor langt fra familie og venner eller ønsker å legge ved bilder, så er en vanlig e-post kanskje løsningen. Lag en fin julebakgrunn, sett inn bilder og skriv alt du orker. Bakgrunner finner du også på nettet.

Send til så mange du vil med noen få tastetrykk eller skriv litt mer personlig nederst i e-posten.

Julekort med bilde

Har du tatt bilder av barna, kjæledyret eller noe annet som normalt passer på et julekort? Bruk et bilderedigeringsprogram og lek deg med farger, bilder og tekst. Legg det ferdige kortet som vedlegg i en e-post og send. Det er lurt å lage kortet i et format som kan skrives ut på vanlig A4-ark.

Ferdige julekort på nettet

Det finnes en mengde nettsider som gir deg muligheten til å sende morsomme julekort med en personlig hilsen direkte fra siden. Det følger selvfølgelig med litt reklame for siden, men den er som regel ikke fremtredene.

Julekort.no har flere flotte julekort. Tjenesten er gratis.
Sol.no har et greit utvalg av julekort.
Freetime.dk er en dansk side, men de har et godt utvalg og du kan laste opp egne bilder.
SOS-barnebyer tilbyr et lite utvalg kort, men det er en god sak.
Norsk Folkehjelp tilbyr deg å sende julekort med mening. Det koster 20 kroner å sende ett kort, nok til å støtte minerydding av 1 meter vei.

Det finnes en mengde slike e-postkort på nettet. Dette er bare et lite utvalg.

SMS og MMS

De fleste har en mobiltelefon som kan motta MMS. Knips et bilde og skriv en liten hilsen. Du kan selvsagt også bruke SMS om du er usikker på om mottakeren kan åpne en MMS eller om du ikke har kamera og MMS på din egen mobiltelefon.

Dette koster jo noen små kroner, men det er en grei løsning om du må sende en hilsen til noen som ikke har e-post eller internett.

i_238860

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning