J. Holiday – Back of my Lac

En litt for klassisk R&B debut.

Publisert Oppdatert
I skyggen av R. Kelly og Usher har en del nye R&B sangere prøvd seg. Både Akon og Ne-Yo har greid å etablere seg ganske de sener årene, og J.Holiday vil nok med "Back of my Lac" forsøke på det samme. Dessverre må han nok forbli i skyggen en stund til, for J. Holiday har nok ikke funnet opp hjulet på nytt.

  • Les mer på Kulturo.no !

    Intet nytt på R&B-fronten

Man får fort en følelse av at man har hørt denne plata før, både når det gjelder musikken og tekstene. "Back og my Lac" er trolig det nærmeste man kommer oppskriften på R&B fulgt til punkt og prikke. Produksjonen er gjennomgående solid, men det er så lite nytt at man mistenker en høy grad av saksing fra artister som etablerte seg for ca 10 år siden.

Dette hadde kanskje vært banebrytende for 10-15 år siden da R&B var en ny og en interessant sjanger. Nå har sjangeren ligget nesten brakk en god stund, og det har tydeligvis ikke vært mye utvikling for den mannlige delen av utøverne dersom man skal bruke "Back of my Lac" som målestokk.

Rodney "Darkchild" Jerkins, som var en av dem som definerte sjangeren på 80- og 90-tallet har produsert to av låtene på albumet. En av grunnene til at man ikke har hørt mye fra den mannen i den senere tid er at han trolig sliter med å fornye produksjonene sine.

Be With Me og Pimp in Me har mange likheter med tidligere utgivelser signert Rodney "Darkchild" Jerkins.

Mellom to stoler

Både musikalsk og tekstmessig er "Back of my Lac" så likt ting man har hørt før at det er direkte skummelt. Noe av det aller første J. Holiday lirer av seg er tekstlinjen «This is for my pimps and this is for my hustlers», og den som ikke har hørt det før, bør gå hjem og gjøre leksa si i Hip-Hop og R&B 101. J.

Holiday slites som alle andre mannlige hip-hop og R&B artister mellom å lage sanger som skal å sjekke damer og får han til å tøffe seg for gutta. Debutanten bommer på kombinasjonen mellom tekst og melodi. Den låten som høres mest ut som en klissete kjærlighetsballade heter Pimp in me og er, tro det eller ei, nettopp en klissete kjærlighetsballade tekstmessig.

Ghetto og Thug Commandmends er de to låtene hvor J.Holiday skal tøffe seg, men lydbildet er for mykt og snilt til at det virker troverdig. Albumets høydepunkt er sistesporet Fallin', en stilig soulballade hvor særlig refrengene sitter godt.

J.Holiday har ingen gjesteartister på albumet, noe som er ganske uvanlig når det gjelder R&B. Man skulle tro at en eller annen rapper skulle lire av seg et vers eller to i løpet av albumet, men ikke her. Det er ganske modig å skulle holde oppe et helt album alene, og dessverre faller det ofte gjennom.

Konklusjon

"Back of my Lac" er ikke et dårlig album i seg selv, produksjonen er fin og enkelte av låtene er litt fengende, men det er så utrolig lite nytt her. Har man tidligere hørt et par andre album fra mannlige R&B-sangere, så har man hørt nesten alle elementene som blir brukt i dette albumet. Det er også lite variasjon i albumet, noe som trekker ned inntrykket.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning