Innredningshjelp på PC-en.

Det blir mye rot av å pusse opp eller ommøblere. Ved hjelp av PC, noen små programmer og internett kan du planlegge alt i detalj og unngå overraskelser underveis. Verktøyene finner du her.

Publisert Oppdatert
Maling
Jotun har en fin fargevelger . Du kan til og med bruke dine egne bilder. Velg farger både innendørs og utendørs.

Kjøkken
Det er kostbart å pusse opp et kjøkken. Særlig om innredningen skal byttes ut.
Prøv IKEAs kjøkkenplanlegger , så ser du raskt hva du trenger og hvor mange skap du har plass til. Skapene fra IKEA har som regel standardmål, så det er ikke noe i veien for å bruke planleggeren selv om du har sett deg ut en annen leverandør.

Plantegninger
Om du ikke har behov for 3D bilder eller detaljer, men vil se om de møblene du har passer inn et annet sted, så trenger du bare et bilderedigeringsprogram. Du kan også bruke f.eks word eller excell, men disse er ofte noe vanskeligere å tegne i. Ta mål av rommet og tegn det opp. Gjør det samme med møblene dine og prøv deg frem ved å flytte dem rundt.
Om du vil se deler av rommet i 3D, så er Googles SketchUp et gratis alternativ, men det krever litt trening.

Ny stil?
Om du har tenkt å kjøpe nye møbler og kanskje gjøre om stilen helt, så er det greit å sette sammen en collage med tingene du har sett deg ut. Finn bilder av de nye møblene på leverandørens web-sider og kopier dem (høyreklikk ->kopier eller Ctrl+C). Lim dem inn (Høyreklikk -> Lim inn eller Ctrl+V) i f.eks Word. Gjør det samme med gardiner, veggfarger og detaljer. Husk å skrive inn butikk og modellnavn eller farge.
Lim inn alt på samme ark (om det er plass) og skriv det gjerne ut på en fargeskriver etterpå, så kan du ta den med deg når du skal ut og finne tilbehør.

Disse collagene kan også være praktiske om du har funnet bilde av noe du liker, men som ikke er så lett å finne i butikkene. Ta med deg bildet i butikken og se etter noe som er i samme stil eller spør en som jobber i butikken. Kanskje det kan bestilles?

Det samme kan du gjøre med f.eks parkett eller fliser.

Farger
Bruk bildebehandlingsprogrammet ditt til å finne farger som passer sammen. Selv om disse fargene ikke alltid ser like ut på skjerm og i virkeligheten, så er det en grei pekepinn. Skriv ut og ta med når du skal kjøpe tapet eller maling. Skriv gjerne opp fargekoden også.
Legg fargebokser inntil hverandre eller overlapp dem. Sammen med bildene av møbler o.l. vil du få et klarere bilde av hva du bør velge.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning