Indonesisk brudemassasje

Hørt om den nye yoghurtmassasjen som skal gjøre bruder klare til den store dagen? Jeg er ikke forlovet, men var helt nødt til å teste ut nyvinningen.

Publisert Oppdatert
Jeg ankom Clinique Madeleine en tidlig morgen, og tidspunktet kunne ikke passet bedre. Jeg hadde en hard dag foran meg, og kunne virkelig trenge litt avslappende luksus, og jeg hadde fått vite at det var akkurat det som stod på programmet. Jeg ble møtt av Cecilie, som skulle utføre behandlingen, og før vi begynte fortalte hun at behandlingen jeg skulle få opprinnelig er et indonesisk bruderituale, der bruden får massasje og godt "stell" før bryllupet.

Behandlingen jeg skal få er helt ny i Norge, nettopp introdusert av Formocosmetics, det samme firmaet som gjorde oss kjent med sjokolademassasjen. Nå var det altså ikke sjokolade, men yoghurt som skulle brukes. Ritualet skal bidra til å mykgjøre huden og gi den en ny glød. Høres ut som noe for meg, selv om jeg ikke er gifteklar riktig enda!

Behandlingen begynner

Jeg legger meg ned på massasjebenken, godt innsvøpt i myke rosa håndklær og ullpledd. Det er minusgrader og surt ute, men jeg drømmer meg helt bort der jeg ligger i lune omgivelser med stearinlys rundt meg, og jeg kan nesten ikke vente til Cecilie begynner.

Myntebader og risklede..

Først begynner hun å vaske føttene mine i et myntebad, og det tar ikke lang tid før hele rommet lukter deilig. Etter 10 minutter med pleie for undersåttene skal behandlingen starte for alvor.

Jeg ligger på et tynt risklede, og Cecilie begynner å dra det frem og tilbake under meg. Det er en merkelig følelse, selv om kledet er mykt merker jeg at det minner om en lett peeling. Hun fortsetter over hele kroppen, lårene og leggene, armene, halsen. Jeg kjenner meg allerede renere!

Krydderyoghurt

Jeg har bare ligget på massasjebenken i omlag 20 minutter, men jeg er nesten i drømmeland. Jeg hører det blir blandet og rørt, og en ny lukt gjør seg gjeldende, en krydret sterk lukt. Cecilie fordeler blandingen som består av yoghurt og en krydderblanding med blant annet chili og ingefær, over hele meg. Krydderet fungerer som en peeling, og det "prikker" i huden, på grunn av chilien. Cecilie sier at det er viktig å unngå pulsårene, fordi blandingen det faktisk kan være ubehagelig å kjenne prikkingen mot disse punktene. Hun klarer tydeligvis å unngå pulsårene mine godt, for dette var slettes ikke ubehagelig!

Etter at hele meg er innsmurt og knadd lett blir blandingen vasket av. Kyndige varme håndklekledde hender beveger seg rundt, og jeg blir massert og vasket på samme tid.

Tid for fuktighet

Nå har huden fått kvitte seg med døde hudceller, og det er på tide å tilføre fuktighet. Ny yoghurtblanding blir blandet, denne gangen med en tropisk fruktmiks, med blant annet mango, papaya og melon. Blandingen er oransj, og lukter himmelsk!

Igjen begynner Cecilie å jobbe seg oppover, først leggene, så lårene, så magen, armene og skuldrene før jeg blir bedt om å snu meg, og jeg får samme behandling på andre siden. Jeg har mest lyst til å ta et jafs av skulderen min, så godt lukter det!

Alieninnpakning

Da jeg er ferdig innsmurt blir jeg pakket godt inn i noe som likner aluminiumsfolie. Innpakningen skal få produktet til å virke bedre, og være varmende. I femten minutter ligger jeg i alieninnpakningen, og jeg er nær ved å sovne flere ganger.

Til slutt blir jeg igjen vasket og massert, men heldigvis holder den deilige lukten seg, jeg lukter som en skål assorterte tropiske frukter. Og selv om jeg altså ikke er gifteklar, så skjønner jeg godt hvorfor behandlingen opprinnelig er for blivende koner, for maken til vitamininnsprøytning skal man lete lenge etter.

Perfekt for kjærestepar

I utgangspunktet er yoghurtmassasjen ment for to personer sammen, så om du har lyst til å overraske kjæresten med noe helt spesielt er dette et hett tips, selv om det ikke er noe problem å ha en time alene heller. Behandlingen må være midt i blinken som gave til en trøtt småbarnsmor, en sliten karrierekvinne, eller til en jubilant, i tillegg til kommende bruder.

Totalt varer behandlingen i to herlige timer, og den koster ca 1700,-. Foreløpig er metoden helt ny i Norge, jeg var en av de første "yoghurtkundene" til Clinique Madeleine . Spørs om ikke jeg må tilbake ved en senere anledning, for behandlingen er spådd å bli årets store hit. Jeg tar meg gjerne en tur til!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning