IKEA-katalogen er her!

Er du en av mange IKEA-avhengige som i ukesvis har ventet på den nye katalogen? Nå er den endelig her, med produkter som skal være både være mer ekslusive og koste mindre.

Publisert Oppdatert
IKEA-katalogen er verdens mest leste «bok», og nordmenn ligger på toppen over antall «IKEA-gærninger» i forhold til innbyggertall. Du har kanskje ikke mottatt katalogen i postkassen riktig enda, og IKEA.no er dessverre heller ikke oppdatert foreløpig, men ved ta en sniktitt på den svenske hjemmesiden kan man finne ut av hva som rører seg i hodene til IKEAs designere.

Kanskje er den nye serien IKEA Stockholm den mest overraskende og positive nyvinningen i årets katalog. Møblene i Stocholm-serien er nemlig laget av materialer man tradisjonelt sett bare har sett vært brukt i dyre designmøbler. Vi liker spesielt godt Stockholm-puffen i ekte kuskinn og TV-benken i eikefiner/massiv eik.

I takt med at utvalget stadig øker, og kundene blir stadig mer kravstore til kvalitet og design er det også endel produkter som har høyere pris enn det vi tidligere har vært vant til fra IKEA. Sofaen Arild er et møbel som garantert vil fenge kunder med en minimalistisk stil, siden sofaen har rette linjer og stålben. Stilen understrekes med rødt, sort eller hvitt skinntrekk. De mer tradisjonelle designene, som for eksempel sofaen Ektorp eller Klippan har derimot gått ned i pris.

Nytt av året er også at alle kjøkken kommer med skuffedempere, noe som tidligere kun har vært tilgjengelig hos dyre ekslusive kjøkkenleverandører. På toppen av det hele er antall fronter utvidet, og mange av de allerede eksisterende fronter er satt ned i pris.

Totalt sett ser årets IKEA-kolleksjon litt røffere og mer maskulin ut enn tidligere. Møbler med høyglans overflate og skinnstoler og sofaer bidrar til en stilren og dominant stil. Samtidig finner man selvsagt også alle klassikerne. God shopping!

Kilde: Ikea.se, Ikea.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning