Hvorfor lar vi oss stadig lure?

Du har sett den; leppestiften som varer hele dagen. Du bare stryker på, lar tørke og glosser over. Glosse kan du gjøre gjentatte ganger i løpet av dagen, for å friske opp fargen.

Publisert Oppdatert
Ikke tull det, dette bekreftes av anerkjente makeupartister over hele verden. Til og med av de som har sminket i skikkelige storfilmer. Og tviler du fortsatt, så bare sjekk bildet av hun som er nymalt på leppene og drikker et glass vann. Dette produktet varer altså hele dagen og fargen sitter fast og bare gloss oppå og livet er fritt for " problemer" med å få den til å sitte.

Hudkremer, jenter. De gjør oss yngre og vakrere. Vi ser jo på tv hvordan huden trekker seg sammen og vi blir seende 20 yngre ut alle sammen. I hvert fall på alle andre. De kremene virker nemlig ikke helt sånn på meg. Kanskje utgangspunktet er litt annerledes? Ikke vet jeg, men jeg gir meg i alle fall ikke. Jeg kjøpe dyre kremer igjen og igjen som skal få huden min til å gløde stramt over kinnbena mine.

Selvbruningskremer har alle dyre produsenter i sitt sortiment. Se bare hvor lekre og sommerbrune vi blir. Ikke antydning til oransje skjolder¿ og hvis jeg likevel får oransje skjolder, er det ikke produktet det er noe galt med, men jeg som er stein idiot som ikke skjønner hvordan jeg skal gjøre det. Det må jo være sånn? For jeg har det skriftlig jeg, på tuben til og med, at dette skal være bare å smøre på, helt uten problemer av noe slag.

Hårfjerningskremer. Nok et produkt jeg bruker feil. Hvor lang tid tar det egentlig før du må gjenta behandlingen? Og da mener jeg ikke som hun som ikke en gang får tørr hud etter å ha hatt benet i gips etter 8 uker. Og glem ikke bodylotion som hindrer hårvekst fordi den elsker hud. Den elsker ikke all hud. Ikke min. Men slutter jeg å bruke den for det? Nei, den sjansen tar jeg ikke.

Slanking: Ja, hva skal man si. Alle de vidunderkurer i form av dietter, pille, miksturer, og glem ikke kremer som lover deg kilotap, tap av centimeter rundt lår og mave og ikke minst kremer som løfter og runder puppene dine.
Hva skal man si? Høres det for godt ut til å være sant, er det sannsynligvis det. Ikke bare sannsynligvis, men helt sikkert. Vi vet det. Og vi tror det. Men likevel kjøper vi og tenker at kanskje akkurat dette virker for meg nå. Og så lukker vi øynene for at mer mosjon og mindre og riktigere mat er det eneste som hjelper. Verken du eller jeg går ned i vekt hvis vi spiser sjokolade og is og chips til hvert måltid. Uansett hva slags morsom pille vi svelger det sammen med.

Lottosystemer og pyramider og garanterte gevinster.
Lærer vi aldri? Selvsagt gjør vi ikke det. Ingenting tyder på det når det kommer nye pyramidespill som det bli advart mot i radio, tv, aviser, på nettet i hvert fall. Gang på gang på gang investerer folk sparepengene sine. Hver gang en slik organisasjon som TPC5 eller hva det er skal utbetale gevinster, er det triste historier som kommer frem. Det som forundrer meg er at det er mennesker som har gått på ryggen på slike til mange ganger!? Ja, jeg lar meg lure til å kjøpe en krem som ikke funker, men alle sparepengene? For såkalt "garantert gevinst"?
Verden vil i sannhet bedras. Igjen og igjen!

Ja, reklamen påvirker oss. De vil at vi skal ønske å være så rike og vellykkede, unge og vakre som modellene i reklamen. De vil vi skal tro på at det går an. Og dette skal vi ønske og ville så inderlig at vi betaler for det. Og vi betaler. Vi betaler MYE for det!
Hvor går forresten grensen mellom å investere alle sparepengene sine i et pyramidespill og i å kjøpe evigvarende leppestift? Er det at håpet er sterkere hos de andre, de som bruker alle sparepengene sine? Eller er det størrelsen på investeringen?

Jeg vet ikke. Bare at jeg skal fortsette å bruke sånn sjampo jeg får langt og skinnende hår av, på de tørre fjonene mine. Og jeg kommer fortsatt til å spise sånn frokostblanding som man blir tynnere og sprekere av jo mer jeg spiser. Eller hva det nå var.
Men Petra er stor pike og hun tror vel ikke helt på det lenger. Men en sjampo og en krem og en frokostblanding må jeg jo ha¿?

<hr>

Kommenter artikkelen HER .

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning