Hvordan unngå fotografen fra helvete

De fleste brudepar er avhengige av å få hjelp av profesjonelle til bryllupet. Hvordan finne de rette hjelperne, eller rettere sagt, hvordan unngå de håpløse?

Publisert Oppdatert
Er dere heldig har dere hatt økonomi til å få profesjonell hjelp av både frisør, frisør og kokk. Men hvordan kan man velge i jungelen av "gode" hjelpere? Bryllupsdagen inneholder slett ikke rom for feilmargin, her skal alt gå på skinner, så å peke ut det første navnet man finner i Gule Sider er garantert ikke en god løsning..

Du har garantert helt klare meninger om hvordan du ønsker bryllupet, dilemmaet er altså å finne profesjonelle som forstår hva du mener, respekterer budsjettet, og finner alternative løsninger om ønskene dine rett og slett er umulige. Dessverre hører man stadig om brudepar som blir kjempeskuffet når de får se fotografbildene, og om bruder som går til fire frisører før de er fornøyd. Hvordan kan man slippe å bruke tid og energi på de gale menneskene? Her får du en oversikt over ting du bør se opp for:

"Ja, SELVSAGT skal vi ordne det!"
Hjelperen er enig med deg i ALT, og understreker at du skal få alt som du vil, uten problemer i det hele tatt. Ber du om snømenn som dekorasjon i juli skal du få det, og vil du ha fire rosa limousiner foran kirken skal han saktens ordne det også. Det KAN faktisk hende at du får alt du ønsker deg, problemet er bare at det vanligvis koster flesk. Har du helt spesielle ønsker og krav som du vet kan bli dyre, be om å få pris på forhånd. Er du usikker på om du har fått rett pris, spør en uavhengig fagperson som kan gi deg en pekepinn.

Prisen? Neeeei, tjaaaa...
Hjelperen er ikke villig til å snakke om prisen uten å gå rundt grøten fjorten ganger. "Nei, det er jo mange ting det kommer an på, sesongen er jo litt vanskelig for den type blomster, og det spørs jo på lageret vårt, og for å ikke snakke om temperaturen ute på den tiden." Uansett hvor vanskelig det blir å estimere en pris skal du ha et overslag. Sørg også for å detaljplanlegge alt som har med eksterne hjelpere å gjøre, skal bandet ha kjøregodtgjørelse? Følger det servitører med i kuvertprisen?

Hvite roser? Hva med noen nelliker isteden?
Hjelperen er ikke villig til å finne alternativer du er fornøyd med. Bestiller du en spesiell blomsterbukett med sjeldne blomster kan du være så uheldig at det ikke er mulig å få tak i blomstene. En god florist vil da gjøre det han/hun kan for å skaffe deg de riktige blomstene, og alternativt komme med forslag til hva som kan brukes for å få tilnærmet samme effekt.

La meg fortelle deg..
Hjelperen forsøker å tre sine egne ideer nedover hodet ditt, selv om du tydelig har sagt fra at du ikke er interessert. Kommentarer som "det er JEG som er profesjonell" bør få deg til å steile, dette er nemlig DIN dag, og om du vil ha sjokkrosa stoffroser som dekorasjon, så skal du få lov til det. Du betaler, de leverer. Enkelt og greit!

Alt ordner seg
Han har ikke for vane å gjøre avtaler skriftlige. "Det ordner seg" er en kjent kommentar, og jo mer han sier det, jo mindre bør du være sikker på at det faktisk ordner seg.. Hvis han i tillegg krever depositum uten at du får noen kvittering for det du har innbetalt, bør du virkelig være på vakt. Er du riktig uheldig kan du oppleve at det blir umulig å få tak i han, selv om du har forsøkt både telefon og mail..

Advar andre!
Ikke minst, har du blitt dårlig behandlet, sørg for å si i fra! Er du heldig bygger alt på en misforståelse, og du får ny vare/tjeneste og en unnskyldning. Når du ikke frem selv etter at du har klaget kan du gjøre andre kommende bruder du kjenner en tjeneste ved å si fra, så de ikke går i samme fella.
___________________________________________________________________________

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning