Hvordan finne brudekjolen?

Du skal kjøpe ditt livs viktigste plagg, og det er tusenvis av modeller å velge i. Hvordan klarer man å finne kjolen med stor K? Svarene får du her.

Publisert Oppdatert
Brudekjolen skal være ubeskrivelig vakker, ha riktig fasong til kroppen din, være spesiell nok til at du føler deg som en prinsesse, og kanskje til og med være lettsolgt, i tilfelle du har tenkt til å selge den etterpå. Høres ut som en umulig oppgave, så det kan være på sin plass med noen kjøpetips!

- Ta med utklipp fra magasiner. De fleste vordende bruder har sett brudekjoler de syns er fine, ta med utklippene og vis til ekspeditøren. Da får hun et inntrykk av hva slags stil du ønsker, og det er enklere å finne en kjole i din gate.

- Ta med undertøyet (eller noe som likner) du skal ha på deg på bryllupsdagen, i tilfelle undertøyet i brudesalongen ikke faller i smak. En kjole kan få en helt annen passform med riktig undertøy.

- Vær åpen! De som jobber i brudesalongen har kanskje ikke lik smak som deg, men de har et øye for hva som vil se bra ut og ikke. Hvis de foreslår en kjole som ikke er din stil, prøv den allikevel! Mange bruder har endt opp med en helt annen kjole enn de de ville trodd, og er storfornøyde.

- Husk at utringningen i en brudekjole bestemmer hva slags smykker du kan bruke. En stroppeløs kjole tillater et stort smykke, mens en kjole med høy hals vil føre til at du ikke kan bruke halssmykker i det hele tatt. Tenk også på hva slags utringning du trives med i det daglige, er du ikke typen som liker dype utringninger bør du ikke velge det på brudekjolen heller.

- Har du stor rumpe og hofter bør du velge en kjole som skrår utover. De smaleste kjolen bør dessverre være forbeholdt de som ikke har brede hofter.. Er du lav vil en a-linjeformet kjole forlenge, samtidig som du skjuler hoftene.

- Har du mage? Finn en kjole med korsettliv. Sørg for at spilene i korsettlivet er av god kvalitet, slik at de ikke bøyer seg.

- Har du store bryster så sørg for at kjolen har plass til de, også med undertøyet du har tenkt til å bruke. Få eventuelt hjelp til å finne undertøy som passer til kjolen, god støtte kan gjøre en grei brudekjole til en perfekt brudekjole.

- Vurder om du skal satse på hvitt, eggeskall eller champagne, eller om du ønsker å skille deg skikkelig ut med en kjole i en utradisjonell farge.

- Om du har funnet drømmekjolen uten å ha råd til den kan du høre med en skredder om hva det vil koste å sy en tilsvarende. Som med mange andre klesplagg betaler man gjerne litt for merkelappen i kjolen, og man kommer ofte billigere ut av det om man får kjolen skreddersydd.

- Hvis du har tenkt til å selge kjolen din etterpå, sørg for å få vite artikkelnummer og navn på kjolen din. Kommende bruder vet som regel akkurat hva de vil ha, og det er lettere å få solgt kjolen om du vet akkurat hvilken modell det er.

Foto: dreamstime.com
__________________________________________________________________________

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning