Hva leker du med i ferien?

Enten du er ute etter fart og spenning eller foretrekker å utforske vann og sjø i et roligere tempo, byr leketøysprodusentene i år på et bredt spekter av artikler til forlystelse. Her er oversikten over de råeste vannlekene sommeren kan by på.

Publisert Oppdatert
- Sommeren er en tid da nordmenn kan utfolde seg utendørs og nyte livet. Vi vil legge til rette både for dem som er ute etter en mest mulig avslappende sommer og dem som elsker en aktiv ferie, sier Ole Asmundvaag, Markedsassistent hos Clas Ohlson.

Nå er det høysesong for uteleker og det er utallige saker å velge imellom, både til lands og til vanns.

På to ben

- Varianten det har gått mest av så langt i sommer, er en nyhet som heter Watertube Hydroslide Gocart 2. Den ser ut som en oppblåsbar gocart med plass for to personer, sier Asmundvaag.

Både ringer, sleder og brett til å feste bak på båten er like populært i år som ellers, men også vannskiene holder stand.

- Salget av vannski øker for hvert år. Hittil i år har vi solgt like mange vannski som i hele fjor, sier Asmundvaag.

For den lille nybegynneren finnes egne øvelsesski. Nybegynnerskiene er for barn mellom 6 og 12 år. De kan festes parallelt og både treningshåndtak til å feste på skiene og slepetau følger med.

I rolige omgivelser

Nede på havbunnen finnes det mye spennende å utforske for dem som tar seg tid til det. Dykkemaske og snorkel bør derfor være fast utstyr for en gryende marinebiologs turer til stranden. Et par svømmeføtter gjør det lettere å komme seg rundt under vann.

Dersom du er glad i en skikkelig svømmetur, men ikke liker å få vann i øynene, er en svømmebrille tingen.

- Særlig for dem som svømmer i klorvann er det viktig å beskytte øynene, men også saltvann kan irritere ømfintlige øyeepler/hinner, sier Asmundvaag.

Hvilemøbel

- For en riktig behagelig avkobling i solen kan jeg anbefale oppblåsbare bademøbler. I disse kan du la føttene plaske i vannet eller du kan felle ut benstøtten og nyte solen.

Innretningene har glidelåslommer og holdere til for eksempel solkrem og drikkeflasker.

Eget basseng

For dem som ikke har anledning til å komme seg til stranden, eller rett og slett ønsker muligheten til et svalende bad hjemme, er tilbudene om både faste og mobile installasjoner mange og varierte. Hva med et oppblåsbart basseng på 3,5 m³, med innebygd 12 volts filterpumpe og poolovertrekk?

Vanntett

Ikke alt tåler vann. Hva med å la en liten plastikkhval eller hai ta ansvaret for å holde dine verdisaker tørre i sommer? Beholderen kan du henge rundt halsen og den passer perfekt for kjærlighetsbrev eller penger til is.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning