Høyreist hus

Skandinavia har fått sin første skyskraper - et 190 meter høyt tårn i Malmö. Sveriges tredje største by har fått et nytt landemerke - et høyhus med navnet Turning Torso.

Publisert Oppdatert
Her har man utsikt til Falsterbo-kanalen i sør, København i vest og Helsingborg i nord. Huset blir ikke bare et landemerke i Malmö, men i hele Öresundsregionen, en av EUs mest ekspansive regioner. Innflyttingen er planlagt til november i år.

147 leiligheter

Skyskraperen skal romme møtelokaler, kontorer og 147 leiligheter for utleie. Jo høyere opp, desto mer svir det på pungen. Leilighetene varierer mellom 45 og 190 kvadratmeter, og det finnes 33 ulike planløsninger. Felles for dem alle er at de har åpne løsninger mot entré og kjøkken. Hverdagsrommene er store og luftige, og har ofte utsikt mot to himmelretninger. Følelsen av lys og luft forsterkes av at en del av taket er hevet ekstra, samt at dørpartiene strekker seg opp til taket.

Hallen innenfor entrédøren er av slipet kalksteinsgulv fra Jämtland. Samme kalkstein anvendes også til vinduskarmer. Bortsett fra badet har alle rom oljet eikegulv av massivt tre.

Kjente merker

Hverdagsrommene er generelt sett store, og de større leilighetene deles opp av halvvegger, som gjør det mulige å innrede ulike deler av rommet for forskjellige formål. Det er satset på profilerte merker i innredningen, hvitevarene kommer fra Gaggenau og Bosch. Blandebatteriene kommer fra den kjente franske designeren Philippe Starck.

Beboerne får tilgang til en rekke fasiliteter: Badstuer, et treningsstudio, overnattingsrom, utsiktsrom, festlokale, og egen plass i husets store vinkjeller. Trenger beboerne kontor, tilbyr høyhuset fullt utrustede kontormoduler som de kan benytte seg av.

Nye tjenester

Turning Torso får døgnbemannet resepsjon, med en person som hjelper til med det meste, fra å bære tung bagasje til den superraske heisen, bestille taxi eller by på en kopp kaffe. Resepsjonen har kjøl og frys, til oppbevaring av bestilt og hjemkjørt mat. De som bor i søylehuset har også tilgang til et eget intranett, der de får informasjon om bygningen, og om aktiviteter i nærområdet i Malmö og i regionen.

Kubehus

Utvendig er inspirasjonen hentet fra menneskekroppens vridende form. Hela konstruksjonen består av ni kuber, som vrir seg 90 grader på sin vei opp. Arkitekten er den kjente Santiago Calatrava fra Spania. Samark Arkitektur & Design AB er svensk arkitektpartner, og har ansvaret for interiøret.

For mer info, sjekk Turning Torso

__________________________________________________________________________

Foto: HSB Turning Torso

I samarbeid med Min Bolig

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning