Høststrikk

Når det blir mørkere og kaldere er strikking en fin hobby. Kanskje du klarer å produsere noen julegaver også? Du kommer langt om du kan strikke rett og vrangt.

Publisert Oppdatert
Med tykke pinner og "pusegarn" går det fort unna også.
Enkle ting som skjerf og luer er nyttige gaver som blir satt pris på, om du ikke vil beholde dem selv.

Et skjerf strikker du enkelt med to pinner, garn og noen kalde høstkvelder. Velg gjerne loddent garn om du ikke er så flink til å strikke jevnt. Legg opp maskene du trenger (strikk gjerne en prøvelapp først) og strikk frem og tilbake til skjerfet er langt nok.

Men restegarn og rundpinne får du raskt og enkelt en fin lue. Begynn med en liten vrangbord. Den enkleste avslutningen får du ved å tre garn gjennom maskene og snøre sammen, men det kan lønne seg å felle av noen masker først.
Til minstemann kan du felle av alle maskene og sy sammen i toppen, slik at det blir en firkant. Så lager du en liten dusk til hert hjørne.

En litt større utfordring er det å strikke sokker og votter, men det er slett ikke uoverkommelig med en oppskrift tilgjengelig.

Om du vil kan du tove både luer, skjerf og votter i ull. En super redning hvis du har strikket for stort og for løst.
Du kan også tove små og store vesker som strikkes rett frem og sys sammen.

Stikk innom en garnbutikk og få ideer. Rimelig garn får du som regel hos -nille, Europris og i enkelte dagligvarebutikker (f.eks Rema 1000).

Ha en riktig fin høst!

__________________________________________________________________________

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning