Parkas i høst

Høstens heteste jakketrender

25 jakker, fem stiler. Alle koster under 1000,-.

VARIERT: Sporty parkas, ladylike og mye volum er tre nøkkeltrender på jakkefronten denne høsten.
VARIERT: Sporty parkas, ladylike og mye volum er tre nøkkeltrender på jakkefronten denne høsten. Foto: FOTO: Produsentene
Publisert Oppdatert

Sommeren er så definitivt over, og høsten er ubønnhørlig her, med sine kalde morgener og regnfulle netter. Det betyr at høstjakken må på, og i høst har du mengder av stiler og varianter å velge mellom.

- Skal du kun ha én jakke i høst, som i tillegg skal kunne vare i mange sesonger fremover, vil jeg anbefale deg å velge en jakke i en anvendelig farge som går til brunt, beige og sort. Når det kommer til stil vil en klassisk og minimalistisk variant være mitt beste tips, siden en slik jakke kan fungere like fint på jobb som på fest, sier Annette Sandstå, Fashion Contact i Polhem PR.

Linn-Anne Hovland i Mildh Press støtter Sandstå, og anbefaler i tillegg at du går for en feminin variant.

- Jeg ville valgt en helt enkel, klassisk kåpe i et feminint snitt. Jeg ville også betalt litt mer for å få et plagg i en god ullkvalitet, da holder den sesong etter sesong.

Men hvis kontoen ikke tillater de store utskeielsene akkurat nå - fortvil ikke. En mengde av høstens jakker kan fås til en billig penge. Vi har funnet 25 av høstens heteste varianter, som alle koster under 1000,-.

Parkas

Den definitive høstfavoritten, perfekt til klimaet og temperaturen vi har her i Norge. Jakken er både sporty og praktisk, og kan brukes både på tur og på café. Hetten gjør at den fungerer i skikkelig ruskevær. Velg gjerne en variant der hetten er dekket av ull eller fuskpels, for ekstra varme.

- Parkasen er den perfekte hverdagsjakken. Det som kjennetegner denne jakken er gjerne store lommer, hette og snøring i midjen, sier Sandstå.

- Parkasen er kul og den holder deg varm når vinteren nærmer seg. For å bli ekstra trendy kan du se etter en parkas i fløyel og med fuskepelsfór, tipser Hovland.

Minimalistisk

PARKAS: Fra venstre: BikBok, 799,-, Cubus, 799,-, H&M, 699,-, Mango, 999,-, Object, 999,-.
PARKAS: Fra venstre: BikBok, 799,-, Cubus, 799,-, H&M, 699,-, Mango, 999,-, Object, 999,-. Foto: FOTO: Produsentene

Den minimalistiske trenden er stor i høst. Enkle, rene linjer i et snitt som ikke byr på for mange detaljer gjør at jakken kan varieres i det uendelige. Et skjerf, et belte eller en brosje gjør jakken "ny" fra gang til gang.

- Gå gjerne for en androgyn variant. Kjærestens, pappas eller hvorfor ikke farfars gamle jakke kan være helt riktig denne høsten, sier Nadia Kandil fra ThisIs PR.

- Dressjakken med et klassisk snitt og krave er også et godt alternativ i høst. Det er lov å velge ulike varianter og mønstre som tweed, velour og brokade. Du kan enten velge den lille korte klassikeren, den lange eller den knelange varianten, sier Sandstå.

Feminint

Er du mer glad i feminine former er det mye å finne også for deg denne høsten. Enten kan du gå for en jakke med markert liv og vidde rundt hoftene, eller du kan velge en romsligere variant i for eksempel hundetannsmønster.

MINIMALISTISK: Fra venstre: H&M, 799,-, Vila, 899,95, Lindex, 799,-, Vero Moda, 699,-, Mango, 799,-.
MINIMALISTISK: Fra venstre: H&M, 799,-, Vila, 899,95, Lindex, 799,-, Vero Moda, 699,-, Mango, 799,-. Foto: FOTO: Produsentene

- En jakke med trekvartlange ermer gir et feminint uttrykk. Bruk gjerne lange skinnhansker til for å understreke den feminine looken, tipser Hovland.

- Tenk ladylike ala Dior! Hundetannmønsteret er et perfekt eksempel her, men også ensfargede varianter fungerer fint, sier Kandil.

Volum

Voluminøse jakker har vært i motebildet en stund, og i høst blir trenden større enn noensinne. MoteNorge har trykket Acnes varianter til sitt bryst, og nå har naturligvis kjedebutikkene kommet etter. Til en litt mer håndterbar pris.

- Den overdimensjonerte jakken er et godt valg i høst. Se etter plagg med mye volum og enkle snitt. Velger du en variant i ull har du gjort alt riktig, sier Hovland.

LADYLIKE: Fra venstre: H&M, 499,-, Monki, 700,-, Vila, 699,95, H&M, 599,-, Weekday, 700,-.
LADYLIKE: Fra venstre: H&M, 499,-, Monki, 700,-, Vila, 699,95, H&M, 599,-, Weekday, 700,-. Foto: FOTO: Produsentene

- Volum er veldig viktig nå. Oversized, gjerne med draperinger, er absolutt en av høstens store trender. Designere man kan la seg inspirere av her er Balenciaga og Celine, sier Kandil.

Militærjakka

Den klassiske kamuflasjejakken er et godt alternativ i år, men militærlooken begrenses ikke til kamoprint. Du kan også gå for uniformslooken, som kjennetegnes av et rent og minimalistisk snitt, store krager, gjerne knyting i midjen, og detaljer som knapper foran og på skuldrene.

- Denne jakken er like lekker lekker til en avslappet look som jeans og støvletter, som til kjoler og skjørt, sier Sandstå.

- Selv om militærgrønt og kamomønster absolutt er inne i trendbildet i høst kan de litt mindre vågale gå for en sort variant i samme snitt. Eller du kan velge en dyp blåfarge, et godt alternativ til den klassiske svarte, sier Hovland.

VOLUM: Fra venstre: BikBok, 599,-, Gina Tricot, 799,-, Monki, 500,-, Weekday, 1000,-, Lindex, 999,-
VOLUM: Fra venstre: BikBok, 599,-, Gina Tricot, 799,-, Monki, 500,-, Weekday, 1000,-, Lindex, 999,- Foto: FOTO: Produsentene

Les også:

Gå inn skoene med våte sokker

Se hvilken hudtype du har

26 hotte høstsko

MILITÆR: Fra venstre: BikBok, 399,-, Lindex, 999,-, Only, 799,-, New Look, £54,99, Mango, 799,-.
MILITÆR: Fra venstre: BikBok, 399,-, Lindex, 999,-, Only, 799,-, New Look, £54,99, Mango, 799,-. Foto: FOTO: Produsentene

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen