Horrorhøst

Høsten er full av mørke, stormfulle netter der nakne kvister vrir seg som daudingfingre i måneskinn og hunder uler i det fjerne. En perfekt tid for skrekkelige filmer!

Publisert Oppdatert
- Høsten er den absolutt beste årstiden for å se skrekkfilm!

Det mener horrorentusiast Runar Pettersen, som driver nettsiden www.skrekkfilm.com.

- Folk trekker inn i kinosaler og tv-stuer etter sommeren, og i USA blir ofte store skrekkfilmer lansert opp mot Halloween, utdyper Pettersen.

- Dessuten setter jo været og mørket den rette stemningsrammen.

Skrekk på kino

Da kinopublikummet fikk servert noe så sjeldent som en norsk slasherfilm - på selveste fredag 13. (oktober) - kastet de seg over den som utsulta varulver. Nå ligger "Fritt vilt" an til å bli årets største norske filmsuksess. Og er du bitt av basillen, finnes det flust av skrekknyheter på DVD, en super TV-serie, samt en og annen premiere på kino:

"The Grudge 2"

* Den hevngjerrige, overnaturlige forbannelsen som får folk til å dø i ukontrollerbart raseri, er fremdeles aktiv. Vi følger den unge amerikanske Aubrey, som drar til Tokyo der søsteren Karen fra forrige film ligger på sykehus, og dessuten er under etterforskning for mord. Kinopremiere 3. november.

"Saw III"

* Den psykopatiske gåtemakeren Jigsaw (Tobin Bell) er dødssyk, men likevel klar for nye sprell. Han får sin assistent Amanda (Shawnee Smith) til å kidnappe en lege som kan holde ham i live lenge nok til å gjennomføre nok et grusomt og intrikat spill på liv og død. Filmen gikk rett til topps i USA for to uker siden, norsk kinopremiere 11. november.

"The Covenant"

* Fire kamerater på en kostskole i New England nedstammer fra familier som inngikk en hemmelig pakt i 1692, midt under hekseprosessene. En ny gutt kommer til skolen. Han nedstammer fra en femte familie. En familie som forsvant sporløst i 1692¿Kinopremiere 8. desember

Mestere på TV

Likevel er det ikke i kinosalen, men heller i TV-stua, Runar Pettersen best får tilfredsstilt blodtørsten denne høsten.

- Serien "Masters of Horrors" som går på Canal+ er helt fantastisk! Kanskje tidenes beste horrorserie, mener han.

"Masters of Horror" består av timelange filmer regissert av folk som Dario Argento ("Suspiria"), Joe Dante ("The Howling"), John Landis ("En amerikansk varulv i New York"), John Carpenter ("Halloween") og Takashi Miike ("Et ubesvart anrop").

- De har fått med noen av de mest legendariske folkene, ikke bare regissører, men også klippere, skuespillere, komponister og så videre, forklarer Pettersen.

Også på DVD blir det lansert en del skrekkfilmer i høst. For eksempel kom nettopp tidenes første svenske vampyrkomedie "Frostbitten" rett på DVD her i landet, og en påkostet boks med alle "Omen"-filmene er like rundt hjørnet.

Ikke overraskende vil Runar Pettersen gjerne ha mer.

- Vi som brenner for genren må kjøpe inn fra utlandet for å få tak i kultfilmer og klassikere.

På www.skrekkfilm.com holder han derfor en oversikt over hva som kommer av skremmende DVD-utgivelser rundt om i verden.

i_217654

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning