Hobbydepot

Vi som klør i fingrene etter å starte på det ene hobbyprosjektet etter det andre bør ha hobbymateriell tilgjengelig for å ikke miste ideen. Lag ditt eget hobby-depot.

Publisert Oppdatert
Hvor mange ganger har du ikke fått en glimrende idè til et hobbyprosjekt og gitt den opp fordi du ikke har det du trenger i tilgjengelig i hjemmet?

Uansett hvilken hobby du har, så kan det være greit å ha et lite utvalg av utstyr og verktøy tilgjengelig på et egnet sted. En kommode eller et skap som ikke er i bruk kan være et godt utgangspunkt.

Let etter gode tilbud.

For å bygge opp ditt eget depot kan en "billigbutikk" som -nille, Europris e.l. vært et fint sted å starte. Kjøp et lite utvalg av f.eks pensler, lim, tusjer, verktøy eller garn og legg det i depoet ditt. Kjøp sett med flere små malingsbokser eller små trådsneller i flere farger. Selv om disse ikke alltid er av beste kvalitet, så duger de gjerne til små prosjekter.

Ta vare på restene.

Hell den siste desiliteren med veggmaling i et tomt syltetøyglass og sett på lokket. Plutselig en dag trenger du et strøk med maling. De billige småboksene med maling du kjøpte kan gjøre fargen helt perfekt. Garnrestene fra genseren du strikket sist kan utgjøre en fin detalj på lua til minstemann.

Oppbevaring til de små tingene.

Om du bruker bittesmå ting som perler e.l. i hobbyen din, så sørg for å legge dem i egnet emballasje, slik at du finner dem igjen. Plastbokser med mange små rom er perfekte til slike ting. En tom konfekteske kan også passe til små ting i små poser og esker. Merk esken med klistrelapper, så kan de fint stables også.

Verktøykasse.

Skaff deg en liten verktøykasse og kjøp inn ditt eget verktøy. Ofte kan guttas avdankede verktøy passe fint til de små hobby-tingene. Sakser i forskjellig størrelse, en liten tang og andre småting er alltid tilgjengelig og klar til bruk. Verktøykasser kan også brukes til å oppbevare strikkepinner og heklenåler.

Ikke kast originalemballasjen

Ofte er det best å oppbevare hobbyutstyret i originalemballasjen. Legg strikkepinnene tilbake i plasten, slik at du ser størrelsen med en gang. Små malingskrukker er kanskje ikke merket med bruksområder, men det er esken du kjøpte dem i. Om emballasjen er ubrukelig, så kan du ta kanskje skrive av eller kopiere instruksjonene i stedet?

Etter hvert vil kommoden eller skapet ditt være smekkfullt av inspirasjon og skaperglede. Av og til er det nok å trekke ut en skuff eller åpne en skapdør før kreativiteten blomstrer.
__________________________________________________________________________

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning