Hjemmelagede sparebøsser

Spar penger i din egen, hjemmelagede sparebøsse. Ingen har vel sagt at det MÅ være en gris? Det er morsomt å se at sparepengene vokser.

Publisert Oppdatert
Et tomt glass med skrukork gjør at du kan se hvor mye som finnes i bøssa. Om du har problemer med å holde ingrene fra fatet kan du borre og skjære ut et hull i toppen og ta litt lim på kanten før du skrur på lokket.

Har du to tomme hermetikkbokser i samme størrelse kan disse limes på hverandre i den åpne enden. Lag en sprekk i den ene enden. Bruk tape til å forsterke skjøten og dekorer med maling. Du kan også ta lim på boksene og surre bast eller hyssing tett i tett fra bunn til topp. Tekstiler eller papir kan også limes på.

Den høye, slanke sparebøssa får du ved å bruke et papphylster. Det finnes hylster til å oppbevare eller sende plakater i. Eller du kan bruke hylster fra kjøkkenpapir som tettes med en pappsirkel i hver ende.
Disse kan lett males eller pyntes på andre måter.

Blås opp en ballong og bruk tapetlim for å feste flere lag med avispapir på den. Når alt er tørt sprekker du ballongen og drar den ut i den ene enden. Dekk hullet på samme måte (med tapetlim og aviser).
Om "skallet" virker skjørt, legger du på noen lag til.
Skjær ut en sprekk med en skarp kniv der du vil putte på pengene.
Lag en stett av papp som "egget kan ligge på. Eller lag ører, tryne, bein og hale av pappmasjè. Pappmasjè er lett å male og du kan lage nesten hva du vil.

Om du må slakte en bøsse av pappmasjè kan du skjære ut en passende åpning, tømme bøssa før du limer den løse biten på plass igjen.

Kommenter artikkelen HER

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning