Hipt håp

Morten Hippe (29) er designer av denne benken. I februar debuterer han på møbelmessen i Stockholm. - Målet er å jobbe med design på heltid, sier Morten Hippe.

Publisert Oppdatert
Greenhouse

I februar stiller han ut en ryggløs stol og en barstol på Stockholmsmessen, i Greenhouse som er utstillingen for skoler, og for unge og uetablerte formgivere.

- Utvelgingen til Greenhouse baseres mye på følelse og på hvordan søkeren har lykkes med å formidle sin idé. Målet er at det som vises i Greenhouse, i størst mulig grad skal være nye og ennå ikke viste produkter. Juryen ble nysgjerrig på "flatpack"-konseptet som Morten presenterte. Det er en blanding av teknisk innovasjon, hverdagssmarthet og et estetisk uttrykk som kjennes spennende, sier Matti Klenell i juryen, som har vært med å bedømme rundt 60 søknader til Greenhouse.

Teknologisk telys

Ikinoii er en tolkning av sushitallerkener; de er tre millimeter tykke, og laget av bjørk og wenge-finér.Den nyutdannede designeren har allerede gjort seg bemerket med flere produkter. Her er noen av de viktigste tingene han har designet:

* TheV er et minimalt og funksjonelt møbel beregnet for nattklubber og offentlige rom, som for eksempel hotell-lobbyer. Setene og fatet er flyttbare, og bolter under forhindrer dem i å skli ut av posisjon. Den V-formede midtdelen fungerer som en nødvendig støtte for den to meter lange benken.

* Det teknologiske lyset Cube er kreert ved hjelp av LED-teknologi. En lysdiode på størrelse med et fyrstikkhode fungerer som lyskilde. Denne lyspæren har en levetid på rundt 100.000 timer. Den er oppladbar og har derfor ingen fastmonterte ledninger.

* Ikinoii er en tolkning av sushitallerkener. De er bare tre millimeter tykke og er laget av bjørk og wenge-finér. Wenge er en tung, tett tretype med store åpne porer som vokser i Sentral-Afrika. Spisepinnene er laget av corian med en tilhørende kenguruskinnpose.

Utdanning fra Australia

Ingen av produktene er foreløpig kommet i produksjon, enn så lenge jobber Hippe som støttelærer, SFO-assistent og miljøarbeider på en barnebolig.

- Uten kontakter her til lands, er det vanskelig å komme seg inn i miljøet, sier Morten Hippe, som har utdanningen som industridesigner fra Louis Laybourne Smith School of Architecture and Design i Adelaide, Australia.

For mer info, sjekk Morten Hippe

Foto: Colin Eick

I samarbeid med Min Bolig

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning