Vintertrening!

Dårlig vær er intet hinder for trening. Treningsekspert Veronica Schulstad gir deg tips!

Publisert Oppdatert
Ja, det kan være tyngre å komme seg ut på en treningsøkt dersom regnet øser, snøen faller og termometeret kryper under null. Likevel kan bevegelse i vinterværet være utrolig moro og kanskje til og med gi deg bedre utbytte av treningen!

Intervall gir resultat

Personlig Trener og Kostholdsveileder Veronica Schulstad mener at trening i vintermånedene blir enklere dersom man melder seg inn på et treningssenter, men trening ute er knall dersom klærne er gode.

- Kle på deg godt med klær og finn frem langrennskiene, snowboardet, slalomskiene eller akebrettet. All fysisk aktivitet er mye bedre enn å sitte i sofaen, mener Schulstad.

Treningsveilederen mener at vinteridrett som langrenn og alpint er klassiske vinnere, men også enkle aktiviteter som å dra ut på sparketur eller bygge snøborg og snømann med barna er med på å få forbrenningen opp.

Hvis du har som mål å gå ned et par kilo til sommeren, kan det være lurt å starte et halvt år før for å innarbeide gode treningsvaner. Men det tar ikke så lang tid som ett halvt år å gå ned ett par kilo. Det er mulig å ta av 0,25 til 0,5 kilo fett i uken uten å miste muskler. Dette betyr at det da er gjort på fire til åtte uker. Schulstad forteller at det du bør fokusere på 30 prosent styrketrening og 70 prosent kondisjonstrening.

Favorittreningen til Schulstad er for tiden intervalltrening.

- Det er supert for forbrenningen og det synes fort på kroppen, dessuten får man fart på bena! Men det er viktig å supplere med noen styrkeøvelser på buk og rygg. Husk å variere mye i treningen med periodisering om du ønsker kontinuerlig fremgang, forklarer veilederen.

Riktig mat

Når været er kaldt er det også lett å varme seg opp med litt for mye god mat innendørs. For at du skal få størst mulig utbytte av treningen er kostholdet like viktig for å holde formen.

Så hvilken mat skal man spise om man eksempelvis trener kondisjon tre ganger i uken og styrke to ganger i uken?

Kom i form med Veronica!

Veronica Schulstad jobber som Personlig Trener og Kostholdsveileder ved Family Sports Club i Lillestrøm og er Kvinneguidens treningsekspert!I tiden fremover vil du få flere gode treningstips fra damen.

- Se for deg en tallerken. Den skal deles inn i en tredjedel kjøtt, kylling eller fisk (proteiner), en tredjedel brød, ris, poteter eller pasta (karbohydrater) og en tredjedel frukt og grønnsaker (hovedsaklig grønnsaker). Spis 750 gram frukt og grønnsaker hver dag (maks to frukt) og drikk masse, og da hovedsaklig vann, forklarer Schulstad.

Selv om utskeielser er lov, er det viktig å huske på at festhøytider som julen ikke bør komme i veien for den sunne livsstilen du har satt deg mål for.

For å unngå å legge på seg i julen mener Schulstad at du ikke skal spise deg sprekkferdig.

- Ha desserten i bakhodet under hovedmåltidet og ikke spis deg stappmett. Prøve å tenke på riktig fordeling mellom fiber, karbohydrater og proteiner på tallerkenen. Husk også at alkohol er noe av det mest kaloririke du kan få i deg og det metter heller ikke særlig, sier hun.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning