Vinteren har kommet - vinn klær!

Snøen har begynt å dale ned over store deler av landet, men la ikke det hindre deg i å tilbringe tid ute i naturen. Vi gir deg tips til hvordan du skal kle deg i vinterværet, og gir deg mulighet til å vinne klær fra Missing Link!

Publisert Oppdatert
Nordmenn er generelt flinke til å bruke fritiden til trening og mosjon. SSB kartla i 2001 nordmenns vaner i forhold til mosjon, trening og fritidsaktiviteter, og fant ut at 76 % av nordmenn mellom 16 og 79 år driver med fysisk aktivitet på fritiden for å trene eller mosjonere minst en gang per måned.

Treningssenterne øker stadig medlemsprisene, og du må ut med tusenvis av kroner for å stå som sild i tønne i et svett treningsrom. Hva med å bruke den norske naturen som treningsarena isteden? Ikke bare er det gratis, du får mer overskudd, sårt tiltrengt frisk luft, du kan velge å være alene eller du kan ta med deg noen, og du får ikke minst en mer allsidig trening.

Ønsker du å oppleve norsk natur på nært hold over en lengre periode enn en time eller to er Turistforeningens nettsider et supert sted å starte. Den Norske Turistforening har mer enn 430 hytter, over 20 000 km merkede sommerruter og 6500 km merkede vinterløyper.

Uansett hva du skal trene og i hvilke omgivelser du skal mosjonere i er riktige klær avgjørende for at du får en god opplevelse. Tenk gjennom hvilke funksjoner du trenger, er det tilstrekkelig med en vindtett overflate, eller må den også være vanntett? Hvor viktig er det at plagget puster? Hvor avhengig er du av at plagget er bevegelig?

Goretex - alltid bra?

Gore-Tex-plagg er både vind- og vanntette, og passer godt i ruskevær. Mange tror at Gore-Tex er løsningen i all slags vær, men skal du ut i tørt og kaldt vær kan man lett bli klam med et lag Gore-Tex ytterst. Vindtette plagg av bomull er behagelige og lette å ha på seg, og slipper samtidig ut fuktigheten bra slik at man ikke blir klam. Bomullsplagg er derimot ikke vanntette, og er dermed uegnet som eneste ytterplagg hvis det er fare for regn.

- Den største feilen folk gjør i forhold til bekledning er at innerlaget og mellomlaget ikke transporterer fukt bort fra kroppen og at de mellomlaget ikke isolerer godt nok, sier Trond Myrvold hos klesprodusenten Missing Link.

- Ytterlaget må i tillegg beskytte godt mot vær og vind. Det er også viktig at plagget har riktig design og utforming i forhold til aktivitet, legger han til.

Vurder aktivitetsnivået ditt

Jo mer aktiv du er, jo strengere krav bør du sette til fukttransport. Hvis du er avhengig av Gore-Tex-plagg bør du sørge for at du har mulighet til å lufte ut, se etter glidelåser, åpninger og nettinglommer.

Man finner gode uteplagg i alle prisklasser. Vær nøye med hvilke egenskaper du trenger, og vurder hvor mye penger du er villig til å bruke. Kanskje trenger du ikke det dyreste i butikken siden du bare har tenkt deg ut på et par korte turer i vinter?

- Det dyreste er ikke nødvendigvis det beste. Man trenger ikke å kjøpe en dyr Gore-Texjakke for søndagsturer i marka for eksempel, sier Myrvold.

Nå kan du vinne klær fra Missing Link!


Kvinneguiden arrangerer konkurranse i samarbeid med Missing Link. Vi deler ut følgende premier:

Nordlys jakke i kaki eller pink,
og 2 stk Voss fleecetopp i sort, kitt, flaggrød eller orientblå.

Både jakken og fleecetoppen kommer i størrelse 36-44.

Svar på følgende spørsmål:

Hvilke farger kommer Missing Link Egga Damebukse i?

A) Kitt og sort
B) Kitt og grå
C) Kitt og brun


Send svaret til [email protected] innen søndag 12 november. Merk mailen "Missing Link".

Vinnerne vil bli kontaktet for avklaring i forhold til størrelser og farger på plaggene. i_215746

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning