Vil du hjelpe?

Bengt er rammet av leukemi - eller blodkreft. Sykdommen rammer rundt 20 voksne mennesker i Norge hvert år. Bengt behandles nå med cellegift, men vil mest sannsynlig være avhengig av benmargstransplantasjon for å overleve.

Publisert Oppdatert
På grunn av en sjelden vevstype er Bengts donor foreløpig ikke funnet. Men hans redningsmann eller -kvinne finnes et sted.

Her er et brev fra Bengt:

Mitt navn er Bengt Eidem. Jeg fikk diagnosen akutt leukemi i begynnelsen av januar. Akutt leukemi oppstår meget raskt og bare to uker før dette var jeg i god form, arbeidet, hadde kjøpt leilighet og levde som 27-åringer flest. Nå kjemper jeg for å overleve sykdommen.
Min beste mulighet for å overleve er at et friskt menneske gir meg en ny benmarg. Legene leter nå etter en benmargsdonor som passer meg. Foreløpig har de ikke funnet noen.
Alle som er blodgivere og benmargsdonorer er med å øke muligheten for at jeg skal bli frisk. I Norge er bare 90 000 mennesker blodgivere og av disse er bare i overkant av 20 000 benmargsdonorer. For meg og mange andre i min situasjon er det dessverre alt for lave tall.
Sammen med noen gode venner har jeg derfor startet en kampanje for å rekruttere flere blodgivere og benmargsdonorer som kan redde mitt og andres liv. Du kan lese mer om kampanjen på www.vilduhjelpe.com
Hjelper du meg å hjelpe?
Ta kontakt med din nærmeste blodbank, eller gå inn på www.giblod.no
På dette nettstedet får du mer informasjon om hvordan det er å gi blod og hvor din nærmeste blodbank er. Dessuten kan du også melde deg som blodgiver på dette nettstedet ved å fylle ut et skjema. Klikk deg inn på "Meld deg!", og jobben er gjort på knappe 2 minutter. Når du er blodgiver, kan du også melde deg som benmargsdonor ved å krysse av på et skjema du får hos blodbanken.
Gjør noe allerede i dag!
Er du mellom 18 og 65 år kan du bli blodgiver og du kan gi blod frem til du er 70 år.
Er du mellom 18 og 45 år kan du stille deg til disposisjon som benmargsgiver.
Begge deler er ufarlig. Det er sunt og det redder liv!
Jeg håper du kan sende denne e-posten videre til mennesker du tror er villig til å hjelpe.
Med vennlig hilsen
Bengt Eidem

Kommenter artikkelen HER

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning