Vi vil ha barn - prøvetiden

Det startet i januar en gang… Etter 15 år på p-piller, skal jeg gå motsatt vei. Fra å frenetisk ha unngått graviditet, skal nå store deler av livet dreie seg om å vente på en menstruasjon som ikke kommer… IMS heter det visst på ”fagspråket”, eller var det IKM??

Publisert Oppdatert
PRØVETIDEN

Jeg fikk mange gode råd, spesielt om at jeg måtte ta meg god tid. For meg som var såå gammel og hadde gått på p-piller såå lenge, måtte jeg regne med at dette kunne drøye. En måned per år på p-piller var fasiten. Så vi regnet med et år...
Så jeg begynte å lese da. Om livmortapper, temperaturmåling, konsistens på utflod og eggløsningstester (EL-tester, heter det på "fagspråket").

Det er ikke lett å gå helt opp i det, når du samtidig har en samboer som ønsker at alt skal komme naturlig. Som er enig i at vi skal bli gravide, men som ikke ønsker å sette verden på hodet for å ha sex 2 dager før og 5 dager etter forventet eggløsning. Som etter dine små spede forsøk, nesten skriker at han ikke vil h ø r e mer om eggløsning, at det som skjer, det skjer.

Lærte meg den første måneden, at her måtte det kvinnelist til.
Det er ikke så vanskelig å få en mann til å bli kjempesmigret over å ha en kvinne som plutselig gjerne vil ha sex både 3 og 4 ganger hver dag. Og siden menn ikke kan telle dager i måneden, ble det ikke bemerket at aktiviteten var spesielt høy fra dag 12 til dag 19 i syklusen¿

DER SATT DEN!!
Jeg sluttet med p-piller i januar, og fikk mensen to ganger (sånne menstruasjoner som man bare får etter laange tider på p-piller). Og så var det stopp, jeg fikk IKM.

Dvs. jeg var sikker på at jeg skulle få mensen. Vondt i ryggen og magen og alle tegn på plass. Gikk faktisk med bind/tamponger i en uke og ventet på den¿ Men den kom ikke.

Så var det innom apoteket å kjøpe en CB. For alle som ikke har forsøkt å bli gravide - dette er en ClearBlue graviditetstest¿ Kan også være en EL-test, det kommer frem av sammenhengen. Dersom det ikke er CB - altså ClearBlue, kan forkortelsen også være GT - som i graviditetstest. Man finner ut av det etter hvert¿. Som regel e t t e r at man hadde bruk for det.

Men altså, siden jeg hadde hatt sex ved EL og fikk IKM, kjøpte jeg en CB på vei til jobb. Inn på handicaptoalettet (burde hett HCWC egentlig), og pakke ut dette vesenet og lese bruksanvisning.
Skal jeg liksom t i s s e på den bittelille pinnen der??? Jeg som har alvorlige problemer med et vanlig urinprøveglass??? Nei.
Så bærer det ut av handicaptoalettet, ut og hente en pappkopp som jeg kan tisse i. Det sto i bruksanvisningen at jeg kunne det.
Inn igjen på handicaptoalettet og tisse på pappkrus - pinne oppi - vente 1 minutt. Et minutt er kjempelangt!!
Men når det omsider har gått, kan jeg lese svar. En veldig tydelig strek, og en svakere i kryss over. Jeg er gravid! Tror jeg¿. Hvorfor er den svake streken så svak tro? Leser en gang til i bruksanvisningen. Det er faktisk kontrollstreken som er svak¿. Jaja, da er jeg vel gravid da.

Tanken er stor, og "jippi" ligger liksom ikke lengst frem. Jeg skal bli mamma. JEG. Tanken er nesten for stor til å ta inn over seg...
Eller skal jeg bli det? Må inn i skapet, opp i veska, finne testen (bak skapdøren så ingen kolleger ser meg), se en gang til. Og en gang til. Og enda en gang.

Streken er der den - hele tiden¿ Det blir ikke mindre blått, selv etter den 25. gangen jeg ser.

Og når jeg kommer hjem kan jeg vise den til kjæresten¿. Tipper han blir glad!!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning