Verdens første digitale graviditetstest

Unipath, som produserer Norges mest solgte graviditetstest Clearblue, har nå utviklet verdens første digitale graviditetstest.

Publisert Oppdatert
Resultatet vises tydelig i et display med teksten "gravid" eller "ikke gravid". Testen selges ved norske apotek fra mai måned.

Det er svært nervepirrende å teste om man er gravid og å tolke resultatet kan være vanskelig i et så avgjørende øyeblikk. Tidligere har graviditetstester vist resultatet med tegn i to vinduer; et vindu som med en strek viser at testen er korrekt utført og et vindu som viser pluss eller minus alt ettersom man er gravid eller ikke.

Viser resultatet tydelig

-"Gravid" eller "ikke gravid". Den nye testen har et display som viser resultatet i tekst. Testen er derfor mye enklere å tolke. Vi har foretatt omfattende undersøkelser blant kvinner. De avdekker at det aller viktigste ved graviditetstesting er at resultatene fremkommer tydelige og fjerner all mulig tvil og usikkerhet, sier administrerende direktør Monica Persdotter ved Unipath Scandinavia.

Ved bruk av graviditesttesten holder man testpinnen under urinstrålen i 5-7 sekunder. Deretter fremkommer et symbol i displayet som bekrefter at testen er korrekt utført og etter noen minutter avdekker det digitale displayet selve resultatet - "gravid" eller "ikke gravid".På samme måte som øvrige graviditetstester fra Clearblue er også den nye digitale versjonen mer enn 99% sikker. Testen måler om graviditetshormonet HCG finnes i urinen, og kan benyttes når som helst etter den første uteblitte menstruasjonen.

-Den digitale testen er den første store forandringen som er foretatt på graviditetstester i løpet av ti år. Jeg tror de fleste kommer til å sette stor pris på at testen nå er så enkel å tolke, sier Monica Persdotter.

Undersøkelser blant norske kvinner

Unipath har gjennomført en undersøkelse av kvinners atferd og innstilling til graviditet med 1.627 kvinner i Sverige, Norge, Storbritannia, Holland, Frankrike og Tyskland. Undersøkelsen avdekker at nordmenn er mest fornøyde med sitt familieliv (totalt 91 prosent) sammenlignet med gjennomsnittet i de andre europeiske landene på 86,7 prosent. Undersøkelsen viser også at uteblitt menstruasjon er den vanligste grunnen til at norske kvinner mistenker graviditet (40%), 18% mistenkte at de var gravide ettersom de ikke hadde brukt prevensjonsmiddel. For å avdekke om man faktisk var gravid kjøpte de fleste norske kvinner en graviditetstest (74%). Av de kvinnene som selv utførte testen var 79 % sikre eller veldig sikre på resultatet.Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning