Verdens ekleste matretter

Er du skeptisk til lokale matretter når du er i utlandet? Kanskje med rette.. Temaet i Janssons tur i dag er ekle matretter, og du vil ikke tro hva vi fant!

Publisert Oppdatert
Hva sier du for eksempel til;

Arroz de Cabidela fra Portugal - Kylling med ris i blod. Alt blodet som kommer ut når man slakter fuglen blir brukt som en saus.

Baloot fra Filippinene - femten, seksten dager gamle befruktede hønseegg. Etter femten dager har kyllingen utviklet endel fjær, føtter, øyeepler og blodårer. Huden er gjennomsiktig. Etter du har spist egget må du plukke fjær fra tennene.

Durian, frukt fra sørøst asia - Lukter som råttent kjøtt, gamle gymsokker eller kloakk. Allikevel er den populær, mest på grunn av at den er kjent for å være et afrodisiak. Skal visstnok smake bedre enn den lukter. Mange hoteller og offentlige bygninger forbyr noen å ta med seg frukten inn, da noen faktisk kaster opp bare ved lukten. I maylasia er det «no durian» klistremerker på leiebiler.

Tempeh fra Japan - laget av mugne soyabønner, egentlig råtten tofu.

Huhu fra New Zealand - Larver. Tradisjonell matrett i New Zealand, skal smake nesten som smøraktig kylling.

Taranteller i Kambodsja - I nærheten av byen Phnom Phen er det svært vanlig å spise edderkopper. Hundrevis av edderkopper blir fanget, kokt og solgt hver dag, og edderkoppene utgjør en betydelig del av matinntaket til innbyggerne.

Apetær fra Indonesia - Frityrstekte apetær, spises som kyllinglår.

Siopao fra Hong Kong - Kattekjøtt med brød

Hestesushi fra Japan - Sashimivariant der hestekjøtt legges i en lake, og spises deretter rått.

Flaggermus fra Indonesia - Røkt flaggermus, smaker visstnok som veldig smaksrikt tørket røkt kjøtt.

Criadillas fra Spania - Testikler, skjæres i skiver og marineres i hvitløk og persille, blir ofte grillet. Skal visst smake godt helt til du får vite hva det er.

Kjønnsorgan fra Asia - oksepenis, selges hel.

Morsmelk fra Kina - En restaurant har morsmelk på menyen, og i følge eieren blir man både utørst og man merker en moderlig kjærlighet.

Musestuing fra Slovenia - Stuing laget av mus som er feitet opp ekstra for å gi en ekstra fyldig smak.

Tacos sesos fra Mexico - Tacos laget med kuhjerne.

Kufot i gele fra Polen - Kufoten hakkes i biter, kokes i timesvis i vann, krydder og hvitløk. Legges i form, og settes i kjøleskapet noen timer. Stivner til å bli en grå gjennomsiktig gele med et fettlag på toppen. Kuttes i terninger og serveres med pepperrot.

AmoniakkCola fra det sørlige USA - Cola med en dråpe amoniakk.

Te med smør fra Tibet - Istedenfor melk puttes en smørklatt i teen.

Rå skilpaddeegg fra Nicaragua - Ser ut som pingpongballer. Man skjæret et snitt i egget, drypper et par dråper sterk saus i hullet, og suger ut innholdet.

Men før vi begynner å få angst når det gjelder utenlandske restauranter, så kan vi jo se på våre egne matvaner, rakørret og smalahove står vel ikke akkurat på topp 3 hos de fleste nordmenn heller.

__________________________________________________________________________

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning