Velg rett t-skjorte

Alle ungdomspartiene har egne t-skjorter som brukes i valgkampen, men er de kule? Stylist og "motepoliti" Margrethe Gilboe har vurdert t-skjortene for oss og kåret valgvinner.

Publisert Oppdatert
"Enjoy capitalism"

Rød t-skjorte med hvitt trykk fra Unge Høyre. Gutt.:

- Prøver seg på en Coca Cola-inspirert slogan i rett Unge Høyre-ånd. Logoen er enkel og grei (som Coca Cola sin), men trykket på logoen/ slagordet er for dårlig og blir ikke hvitt nok. T-skjorten får derfor et urent preg. Ellers er passformen helt ok.

"Ikke la det Che igjen"

Rød t-skjorte med sort og hvitt trykk fra Unge Høyre. Jente:

- Che Guevara har solgt t-skjorter for millioner den siste tiden. Dette forsøker Unge Høyre å dra nytte av, men med omvendt budskap. Denne t-skjorten har desidert det beste snittet og har bra passform. De har selv sett at Unge Høyre-logoen er helt døv og derfor tonet den nesten vekk. Istedet ser vi et bra trykk av Che Guevara som er sladdet over øynene med teksten. Vinner for beste snitt. Passer fint til jeans, smale bukser eller shorts.

"Idealist"

Lyseblå t-skjorte med sort trykk. KrFU. Gutt:

- Kjempefin t-skjorte og fin logo med kvalitetstrykk. Her klaffer alt for de gladkristne.

"Sosialist"

Svart t-skjorte med rødt trykk. Sosialistisk Ungdom. Gutt:

- T-skjorten har god kvalitet i strechstoff, men jeg synes ikke det er heldig med strech til gutter. Logoen er enkel og fin og trykket er bra, men fremstår som litt harry fordi det er glanset. Kombinasjonen rødt og sort er heller ikke så heldig. Hadde vært mye friskere med hvit vanlig t-skjorte med rødt, matt trykk.

"Feminist"

Hvit t-skjorte med rødt trykk. Sosialistisk Ungdom. Jente:

- T-skjorten har god kvalitet i strechstoff. Det fungerer bedre med strech til jenter, men det er litt umoderne. Tenk om de eller hadde trykket logoen på en fin hvit singlet! Ellers er logoen helt enkel og fin. Trykket har bra kvalitet.

"Å spre mp3 er å dele...."

Sort t-skjorte med hvitt trykk. Rød ungdom. Gutt.

- T-skjorten har høy kvalitet og trykket er kjempefint foran. På baksiden er trykket litt harry, med en effekt hvor de prøver å få det til å se ut som om trykket har krakkelert. Det ser bare teit ut. Ellers er passformen fin.

"Viva Sponheim"

Gusjebrun t-skjorte med rødt, sort og hvitt trykk. Unge Venstre. Jente:

- T-skjorten har god kvalitet, men er tragisk umoderne i sitt snitt med båthals og 3/4-lang erm i strechstoff. Tidlig 90-tallet. Jeg skal like å se den som kler denne forferdelige fargen. I trykket har de gjort om Sponheim til Che Guevara som i og for seg ser litt fett ut. Men teksten "Viva Sponheim" gjør alt veldig billig. Skulle bare droppet teksten helt. Vi må ikke ha det inn med teskje!

"Tør der andre tier"

Svart t-skjorte med hvitt trykk. Fremskrittspartiets Ungdom. Gutt:

- T-skjorten har helt fin kvalitet, men trykket holder ikke mål. Det blir ikke helt hvitt, og da ser det skittent ut. Logoen er ikke kul. Hele t-skjorten blir veldig umoderne og ufresh og ser ut til å være laget for litt tykke, eldre øldrikkende mannfolk som driter i stil. Da er det kanskje midt i blinken for FpU?

Uten slagord

Rød t-skjorte med hvitt trykk. AUF. Gutt:

- Enkel og grei logo, men litt kjedelig. Trykket er av bra kvalitet og t-skjorten det samme. Passformen er ok.

Uten slagord

Sort t-skjorte med plastmerker. Senterungdommen. Unisex:

- T-skjorten holder god kvalitet, men er laget i strechstoff. Dette er ikke moderne. Plastmerkene er jeg heller ikke begeistret for. Men de får pluss for at merkelappen inni t-skjorten har Senterungdommen-logo! Det synes jeg var gjenomført. Ellers gir t-skjorten et døvt intrykk. Laget av og for bønder?

Valgvinner gutt:

"Idealist" (KrFU)

Hvordan kle den: Smale dressbukser (à la 60-tallet) i brunt, svart eller grått. Røde, smale bukseseler. Hvite converse eller spisse dressko med snøring (såkalte pub-til-pub-sko). Passer også fint til jeans og shorts.

Valgvinner jente:

"Ikke la det che igjen" (Unge Høyre)

Hvordan kle den: Trange, svarte jeans. Høye, klassiske pumps i svart.

_____________________________________________________________________________________

Foto: Paal Audestad og Henrik Björnsson

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning