Vegetarianere er smartest

Ikke bare skal en diett bestående av frukt og grønnsaker være sunt for kroppen, nå tyder ny forskning på at vegetarianere også får et mentalt forsprang på kjøtteterne.

Publisert Oppdatert
En undersøkelse gjort blant tusenvis av mennesker viste at de som holder seg unna kjøtt har en IQ på gjennomsnittlig 5 poeng over kjøtteterne, skriver Daily Mail.

Forskerne skriver i British Medical Journal at en langvarig diett rik på frukt og grønt på en eller annen måte kan bidra til økt hjerneaktivitet.

Undersøkelsen er en av de største som er gjennomført på området, og over 8000 frivillige har blitt fulgt i over 20 år. Alle de frivillige ble IQ-testet når de var 10 år og 30 år. Alle ble også intervjuet slik at dietten ble kartlagt.

5 poeng høyere

Den gjennomsnittlige IQ'en til de 30 år gamle vegetarianerne var 105, 5 poeng over gjennomsnittet i resten av befolkningen.

Akkurat hvorfor resultatene var som var vet forskerne foreløpig ikke, men innrømmer at årsaken kan være så enkel som at de smarteste i befolkningen med større sannsynlighet blir vegetarianere enn andre. Vegetarianerne var også generelt flinkere på skolen.

Det var ingen forskjell i resultatene for rene vegetarianere og de som spiser fisk eller kylling, men veganere scoret av en eller annen grunn lavere.

i_237934

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning