Unge ivrigst på kaffebar

Folk i alderen 20-24 år konsumerer minst kaffe. Likevel er det denne aldersgruppen som besøker kaffebarer oftest, og i motsetning til eldre kaffedrikkere konsumerer de mest i helgen.

Publisert Oppdatert
-De mellom 20 og 24 år drikker desidert mest kaffe på kaffebar, selv om menneskene i dette segmentet totalt sett drikker mindre kaffe enn andre aldersgrupper, sier informasjonssjef Marit Lynes i Norsk Kaffeinformasjon.

Mer i helgene
- Nesten 16 prosent av kaffeinntaket til denne gruppen foregår på kaffebar i helgene, mens de i hverdagene drikker omtrent åtte prosent på kaffebar, forteller Lynes.

Det er dobbelt så mye som neste gruppe, de mellom 25 og 29 år, som drikker 8 prosent av helgekaffen sin på kaffebar og 6 prosent i hverdagene. Generelt serverer kaffebarene bare 2,2 prosent av kaffen som konsumeres i helgene og 2,5 prosent på hverdager.

Lav andel
Andelen kaffe som drikkes på utesteder eller underveis er svakt stigende, men fremdeles lav i forhold til den totale mengden kaffe som drikkes.

Hver dag drikkes det 12 millioner kopper kaffe i Norge. For hver kopp kaffe som konsumeres på kaffebar eller underveis, drikkes det 12 kopper kaffe i eget hjem, seks kopper på arbeidsplassen og to kopper hos andre privat.

Sosial drikk

- Flertallet liker ikke spesielt godt å drikke kaffe når de er alene. De unge er nok flinkere til å være sosiale og møtes til en kopp kaffe på en kaffebar. Dessuten er det markerte skiller etter alder og etter hvor mye kaffe man drikker per dag i forhold til om an drikker kaffe alene eller ikke, sier Lynes.

- Det ser ut til å være en økende tendens til at man synes det er greit å drikke kaffe alene ettersom alderen øker. Halvparten av de mellom 40 og 49 synes det er ok å drikke kaffe alene.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning