Tren som stjernene!

Svenske Tanja Djelevic bor i Los Angeles, og er filmstjernenes personlige trener. Her får du hennes 10 beste treningstips!

Publisert Oppdatert
Tanja flyttet til Hollywood for ti år siden, og har en bakgrunn som både psykolog og aerobictrener. I motsetning til mange andre lykkejegere fikk hun drømmejobben da hun ble personlig trener for Paramount Pictures.

-Jeg traff filmstjerner dagen lang, og alle hadde et ekstremt forhold til trening og diett, forteller Tanja til Expressen.se.

Hun bestemte seg for å gå mot strømmen da hun ville vekk fra dietter som forbyr karbohydrater, eller kun tillater deg å spise lilla mat.

Årsaken er at Tanja er overbevist om at en sunn kropp og en god helse avhenger av mer enn å trene hardt og å spise sunt.

- Alt henger sammen, og både kropp og sjel må være med, sier hun.

Her får du Tanjas 10 treningstips:


1. Begynn å meditere

Begynn i det små, 2-3 minutter hver dag holder. Forsøk å finne din egen meditasjonsform som gjør at du klarer å rense hoder for tanker. Du trenger ikke å sitte i lotusstilling når du mediterer. Kanskje holder det å gå en tur, å låse seg inne på do, eller bare sitte ved kjøkkenbenken og se ut vindet.

2. Spis hver tredje time

Spis 5-6 måltider om dagen, og drikk 2 liter vann hver dag. La fargene veilede deg. Et måltid bør inneholde rødt, grønt, orange og lilla, for eksempel tomater, broccoli, gulrøtter og rødbeter. Bruk mindre tallerkner enn du vanligvis gjør.

3. Vær bevisst på reaksjonene dine

Man kan velge hvordan man skal reagere i ulike sammenhenger. Vær klar over hvilke signaler du sender ut.

4. Bestem deg

Du kommer aldri til å klare å endre livsstil hvis du ikke vil gå inn for det. Kortsiktig går det bra å kun tenke resultater, og ikke hvordan man kommer dit, men ikke i lengden. Bestem deg for hva du må gjøre, og sett i gang.

5. Ha venner rundt deg

Sørg for at vennene dine støtter deg og er der hvis du trenger motivasjon og hjelp. Har du en treningspartner vil det være vanskelig å snike seg unna.

6. Vit hva som hjelper

Kunnskap er alfa og omega. Fokuser på det som kan lede frem til et stabilt nytt liv.

7. Følg hjertet ditt

Jeg har alltid fulgt hjertet, og det har hjulpet meg til å bli fremgangsrik.

8. Vær sosial

Jobb med å skaffe deg et sosialt nettverk av mennesker som kan gi støtte og vice versa.

9. Tør å feile!

Ikke forsøk å ha kontroll på alt, du vil helt sikkert mislykkes med noe av det du setter for deg. Kanskje går du på en smell, da reiser du deg kjapt opp igjen og prøver på nytt. Ikke gi opp!

10. Vær positiv!

Kilde: expressen.se i_219811

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning