Ti tips for sunn ferie!

Ferietid betyr late dager og god mat – og vi mener at det netopp er slik det bør være! Men, dette kan du fint nyte uten å miste formen. Vi gir deg ti tips for en sunnere sommer!

Publisert Oppdatert
Når hverdagen, jobb, skole og kaotiske møter er lagt på hylla for noen uker, er det godt å tenke på at du kan nyte fred og ro, sove lenge, spise favorittsjokoladen, se favorittfilmer, dra til favorittstedet ditt og rett og slett gjøre favorittaktivitetene dine!

Nyt ferien!

Og visst er ferien til for å nytes! Men for å unngå å komme tilbake igjen til hverdagen med slapp kropp og sløvt hode, er det lurt å passe på seg selv til og med når man slapper av.

Så rist løs, spis sunt og godt og følg tipsene for en knall ferie!

Tipsene

 • 1. Hold rutinene med fem måltider for dagen, det gjør ingenting om timene forskyves, selvsagt skal du ikke måtte stå tidlig opp for å spise frokost til fast tid! Spis frokost når du våkner!
 • 2. Prøv å nyte mye hvitt kjøtt som kylling og kalkun, sommer er høytid for sjømat som både er sunt og godt.
 • 3. Drikk drikk drikk! Vann er å foretrekke, men det må da være lov å unne seg noe annet i ferien? Så bare pass på å få i deg nok væske, enten det er vann, sukkerfri saft, sukkerfri brus, fruktjuice eller te. Nyt rødvin og hvitvin som du ønsker, det er usunt å nekte seg selv for mye!
 • 4. Bruk ferien ute! Selv om været ikke alltid er like bra, er frisk luft aldri feil. Det er så mye å finne på i skog og mark, på stranda og på fjellet. Samle venner og spill sandvolleyball, kubbespill, tennis, fotball, gå fjelltur - hva enn du måtte ønske, bare du er ute! Dessuten får du god mosjon.
 • 5. For å ikke la hjernecellene dovne helt bort, spill ordleker og gode brettspill. Du trimmer hodet og holder sinnet i form. Gode tips er "Who am I" - leken hvor man tenker på en person og de andre skal forsøke å finne ut hvem det er ved å stille ja - og neispørsmål! TP er også et bra brettspill, der du i tillegg kan lære noe.
 • 6. Stell i stand en skikkelig karaokefest med grønnsakstapas, yoghurtdipper og hvitvin. Dere nyter sunn snacks og forbrenner mye med høy sang, latter og godt selskap!
 • 7. Arrangere et kokkemaraton! Samle sammen venner på et stort kjøkken og lag deres egne regler til kokkemaratonet. Alle får hver sin oppgave uten at noen vet hva andre enn seg selv gjør. Dere skal lage en rett hver, helst en sunn som inneholder grønnsaker, pasta, kylling, fisk eller biff og gode oljer. Ta en kikk i kokebøker etter inspirasjon. Vinneren får en premie som er valgt ut for kvelden.
 • 8. Spis saftis fremfor kremis, dette er både friskere og inneholder mer væske.
 • 9. Bruk deilige bær og frukt som snacks, det trenger slettes ikke være kjedelig! Bare tenk; mango, ananas, kiwi, fersken, jordbær, blåbær, bringebær, kirsebær, banan, appelsin, vannmelon og honningmelon! Lista er lang!
 • 10. Le mye og ha god sex! Prøv å le sammen med vennene dine, det styrker immunforsvaret ditt, trimmer magemuskler, forbrenner kalorier og gjør at du får en bedre livskvalitet. Sex sier seg selv og gjelder på likt grunnlag. Nyt sommeren og hverandre!

  Ha en riktig god sommerferie alle sammen og lykke til med fritiden!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning