Stump røyken i år

Her er 5 veldig gode grunner til å slutte!

Publisert Oppdatert
Veldig mange røykere ønsker å slutte, men så var det å få nok motivasjon da¿ Hvis faren for lungekreft, hjerteinfarkt og slag ikke er motivasjon nok, kan disse rådene kanskje hjelpe deg til å stumpe røyken en gang for alle!
 • Nytt år - nye muligheter
 • Sunn start...
 • Lyver du for deg selv?
 • 5 gode grunner til å droppe røyken:

  For barnas eller kjæledyrets skyld
  Hvis din egen helse ikke er viktig nok, så tenk i det minste på de rundt deg, som puster i røykluft. Studier viser at å bli utsatt for røyk øker risikoen for ulike typer kreft og pusteproblemer både hos dyr og mennesker.

  For økonomien
  Ingen ting kan være mer motiverende enn penger! På samme måte som økonomi har vært knyttet til suksessfull slanking, ser det nå ut til at det også fungerer for røykere å bli tilbudt penger for å slutte. Universitetet i Pennsylvania har funnet ut at 15 prosent av røykerne i en undersøkelse greide å slutte i løpet av ett år når det var penger involvert, i motsetning til 5 prosent av testgruppen som sluttet når det ikke var noen økonomisk gevinst å hente. Så hvorfor ikke øk sjansen til røykeslutt ved å arrangere en konkurranse med en økonomisk gevinst med venner eller kolleger?

  Bevar utseendet
Ikke bare øker røyk sjansen for et kortere liv, men den får deg til å se en hel del eldre ut enn du faktisk er. Gusten hud med dype rynker. Og hvis det ikke er grunn god nok til å stumpe sigaretten, så kan du også ta med i beregningen at forskere nå rapporterer at livskvalitet over tid synker betraktelig hos røykere. Så lyst til å leve et langt lykkelig liv, med sunn hud? Du vet hva du må gjøre!

Rens luften
Det er en grunn til at røykere henger med andre røykere¿ Røyk får både klær og ånde til å stinke. Og det øker risken for Alzheimer, både for den som røyker, og den som står ved siden av. Passive røykere er med andre ord ikke bare utsatt for lungekreft, hjertesykdom og slag, men øker sjansene for å få demens med så mye som 44 prosent. Små barn er ekstra følsomme for passiv røyking.

Hold kiloene unna
Hvis du bruker sigaretter for å gå ned i vekt og holde deg slank, bør du kanskje revurdere dette. I en finsk studie fant forskere ut at folk som røyker mye, minst ti sigaretter om dagen i løpet av ungdomstiden, får en større midje når de blir voksne, enn de som ikke gjør det. Dette gjelder spesielt kvinner.

Kilde: Ivillage.com royk_hoyde.gif

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning