Stueren sommer

Du behøver ikke endevende hele huset for å få en skikkelig sommerfølelse andre steder enn i hagen. Alt du trenger er å bytte litt farger i stuen!

Publisert Oppdatert
Det er sommer, det er sol, men det er en sørgelig stue! Det er varmt og friskt ute, himmelen er blå og gress og trær er grønt og flott. Kanskje prøver du desperat å få sommerens herlige luft inn i huset ditt mens dørene står på vidt gap? Men det er også en del andre saker du kan gjøre, for eksempel å bytte litt på tilbehøret.

Utendørs inne

Det skal være sagt at ikke hele Norge har vært velsignet med godværet de siste ukene, men kan vi ikke få sommer ute må vi ta sommeren med oss inn!

Markedssjef ved Bohus, Per Ivar Ekeberg, forteller at det blir mer og mer av in-door/out-door møblene som passer i vinterhager, i stuen men også i hagen;

- Det er en ny trend med å få utefølelsen inne og gjerne ha det sommerlig hele året, sier han.

Møbelkjedene Skeidar og Bohus har begge egne, spesielle sommervrier på sine produkter.

Skeidars sommerstue tar utgangspunkt i lyse,nordiske naturfarger.

- Vi er nesten på "one colour look" som gjør det lett å supplere med trend og farger gjeldene for sesongen, sier konseptansvarlig ved Skeidar Oslo, Marianne Eidsæther.

Skeidars sommerkolleksjon viser mye korgmøbler, beige og lyse toner og romantiske lysekroner. I følge Skeidar skaper man med denne typen sommerpalett masse lys og trivsel hele året.

Tekstilene, teppene og treverket luner det hele ned slik at det aldri virker kaldt Sofagruppen Sienna er et sommerlig utgangspunkt for denne lyse innredningen.

Skift ut tilbehøret

Stuen er ofte det mest brukte oppholdsrommet i huset, her kan vi slappe av, se på TV, spille spill, spise middag og ha selskaper. Derfor gjør det også stor forskjell om stuen blir freshet opp noen hakk for sommerens skyld.

Om du vil kan du skubbe bort tunge møbler til fordel for lette korgmøbler, men for å skape en lettere stemning holder det faktisk å bare skifte ut litt av tilbehøret i stuen.

Du kan legge bort dystre og dype vinterfarger og tykke tepper og gardiner og heller ta de frem igjen når høsten kommer og du ønsker en lunere atmosføre.

Nå kan vinteren erstattes med sommerpersienner, lyse farger og gladere dager!

- Hvis du vil skape en sommerstue kan du for eksempel bytte ut gardinene med lyse, grå og hvite toner. Det blir mer og mer vanlig med liftgardiner i sterke farger og med kule mønster. Persienner har forsvunnet litt i det siste og lamell gardiner i sort og hvit tar mer over. Det er pynteputer, gardiner og lette pledd i kvikke farger som kan pynte opp stuen på en enkel måte, forklarer Ekeberg.

Markedssjefen forteller at mye av innredningen i hus er sesongbetont men at noe skiftes ut hvert år.

- Møbelbransjen følger klesmoten og trendene der, men dette gjenspeiles i møblene ofte ett år etter at det var på moten på klær. Knallfarger er in nå, noe som vises på tilbehør som for eksempel serveringsbrett med knalle striper. Og tilbehør blir hele tiden fornyet, sier Ekeberg.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning