Stor kysseaksjon Valantines Day

I går kunne observante personer oppleve en rekke ulike kyssende par i sentrum av Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger.

Publisert Oppdatert
En fersk nettundersøkelse gjennomført av Lypsyl, viser at nærmere halvparten av oss er positive til kyssing offentlig. Et overveiende flertall (6 av 10) savner faktisk mer kyssing i hverdagen. Likevel ser det ikke ut til at alle er like positive eller uberørte når det gjelder kyssing mellom par av samme kjønn. Spesielt må kyssende homofile tåle en del skjeve blikk fra andre menn.

Flere steder i fire av Norges største byer, kunne folk på bytur i går oppleve kyssende par av mer eller mindre oppsiktsvekkende karakter: Heterofile, homofile, lesbiske, eldre og yngre.
Forbipasserende kunne til og med se både nonner og prester kline til - ikke med hverandre, men med helt "vanlige" partnere.

Kysser mest på lørdager

Bak den noe uvanlige aksjonen sto Lypsyl, som for andre år på rad har kartlagt nordmenns holdninger til kyssing. En omnibusundersøkelse gjennomført av leppepomademerket i 2004, viste blant annet at nordmenn gjør unna 80 prosent av all kyssing på lørdager. Det kunne med andre ord se mørkt ut med tanke på gårsdagens Valentines, som i år falt på en tirsdag.

Reagerer på kyssing mellom homofile

Nærmere halvparten av de spurte i undersøkelsen, svarer på generelt grunnlag at de reagerer positivt når et par kysser på åpen gate eller offentlig sted. Tre av 10 reagerer ikke i det hele tatt, to av 10 svarer at de stirrer litt ekstra, mens mindre enn en av 10 reagerer negativt.

Når det gjelder kyssing mellom homofile eller lesbiske par er reaksjonene imidlertid litt annerledes. Her reagerer kun en av 10 positivt, like mange reagerer ikke i det hele tatt, 44 prosent stirrer litt ekstra og hele 34 prosent reagerer negativt.

Menn er mer enn dobbelt så negative til homofil, eller lesbisk kyssing som kvinner. Vestlandet er den mest skeptiske landsdelen, mens østlendingene er mest positive. Ut i fra gårsdagens kysseaksjon å dømme, så det imidlertid ut til å være rogalendingene som reagerte mest negativt på den offentlige kyssingen i sentrum av Stavanger.

Uansett reaksjon - 6 av 10 savner mer kyssing i hverdagen. Dette gjelder både kvinner og menn. - Og om ikke du hadde tenkt på å kysse før, så kom du kanskje på det i går?

Kilde: Lypsyl

Foto: Dreamstime.com


Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning