Stimulerende for mor og barn

Inntil spedbarn kan snakke fungerer sansene som verktøy når de skal lære å kjenne sine omgivelser. God stimulans er derfor viktig for å utvikle sansene i denne perioden.

Publisert Oppdatert
Fisher-Price forsker mye på barns sensoriske utvikling, og nylig lanserte selskapet en ny produktlinje som skal bidra til å berolige og utvikle den nyfødte. Stimulering i samspill med
foreldrene gleder barnet og styrker nærheten dem i mellom.

Siden spedbarn ikke er særlig mobile i begynnelsen bør de ha interessante ting å se på og leke med. Barna vil stortrives når de får oppleve ulike lyder og objekter i forskjellige størrelser og materialer. Barn utforsker gjerne en gjenstand med alle sine sanser, ikke bare en eller to. Gjennom det første leveåret er det ingen forskjell på å leke og lære. Jo oftere barnet får leke med ulike objekter, desto mer lærer barnet om dem. En baby kan begynne å utvikle hånd-øye koordinasjon, se på objekter som beveger seg, samt skille former og farger fra hverandre allerede i løpet av de første månedene.

Leker og lærer

Det er gjennom lek at spedbarn får utforske verden rundt seg. Ved Fisher-Price "PlayLab" investeres mye tid på utvikling av riktig babyutstyr og leker. Det legges stor vekt på utviklingen av barnas sanser.
Praktiske løsninger som bøyler med små leker på deres Babygear vippestoler gir selv de yngste spedbarn variert lek, samt interessante ting å se på, ta på og oppleve. Mens barna leker stimuleres sansene og de utvikler nye evner. Når det er tid for en blund kan lekene enkelt fjernes.
At en tur i bilen kan berolige selv de mest rastløse barn er et kjent fenomen. Derfor har Fisher-Price utviklet vippestoler og husker som simulerer den rytmiske bevegelsen og duringen barnet opplever gjennom en biltur. Ocean Wonders finnes i huske og vippestol, og den rolige vibreringen roer ned barnet akkurat som en tur i bilen. Barnets egne bevegelser fører til forsiktig vugging som hjelper barnet med å falle isøvn. En vippestol som gynger når barnet beveger seg har ikke bare en beroligende effekt, men bidrar også til å utvikle barnets fysiske evner.
Ocean Wonders produktene kan også berolige barnet ved hjelp av rolige vuggeviser, havlyder og andre naturlyder.

Forskning og utvikling

Barnet har det aller best i mors armer, men det hender jo at mor trenger armene fri. Husker eller vippestoler er også et ideelt alternativ for barnet når du trenger litt tid til å brette klesvask, ta telefonen eller liknende, eller når barnet skal mates. De nye Babygear-produktene kan berolige eller underholde barnet, og således ivareta både barnets og morens behov.
I følge Kathleen Alfano, Child Research Director i Fisher-Price, spiller foreldre en stor rolle i produktutviklingen.

- Vi snakker med foreldre gjennom internettbaserte undersøkelser, fokusgrupper verden rundt, observasjon av barn i vår "PlayLab", og til og med i deres hjem. Slik får vi vite hvordan dagen er for barna og hva slags behov de har. Hvert eneste Fisher-Price produkt er prøvd ut i reelle situasjoner i hjemmet før det dukker opp i butikkhyllene, sier Alfano, og forklarer at foreldrenes tilbakemeldinger hjelper dem å forbedre produkter og finspisse sine konsepter.

Når selskapet i dag feirer sitt 75-års jubileum, kan Fisher-Price vise til 100 % merkevarekjennskap blant foreldre i USA, og 98 % blant foreldre i Europa.

Stimulerer spedbarnets sanser:

*Den nyfødtes visuelle evner stimuleres med tydelige og enkle
mønster og sterke kontrastfylte farger

*Leker som er visuelt interessante med ulike teksturer og
aktiviteter som kan utforskes fremmer utvikling

*Objekter som beveger seg, lys, lyder og musikk bidrar på hver sin
måte til å utvikle og underholde barnet

*Leker og utstyr som stimulerer bevegelse kan bidra til å utvikle
barnets fysiske evner

Kilde: Fisher-Price Parenting Resource Center, USA

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning