Spis deg fruktbar

Blir du ikke gravid? Vi viser deg hvilken mat du kan spise for å bli mer fruktbar.

Publisert Oppdatert
Du synes kanskje at det høres merkelig ut, men det er faktisk naturlig å spise seg fruktbar! Tenk på ville dyr, de kan ikke bli gravide uten at tilstanden deres tilsier at de kan ta vare på sin baby. Derfor må de spise seg fruktbar.

Hastverk

Vi har samlet informasjon fra flere forskjellige nettsteder som alle forteller det samme; du kan spise deg fruktbar.

I dag haster karrierekvinnene avgårde, mange lever på en dårlig diett bestående av kaffe ved skrivepulten, en halvbrent toast til frokost, en sandwich i tre-tiden, en drink etter jobben, middag sent på kvelden stående ved siden av kjøleskapet. Det er ikke særlig ro over måltidene.

Vi venter til vi er 30 år, og gjerne opp imot 40 år, før vi er klare til å få barn. Det sier seg selv at det kan være vanskeligere for oss å bli gravide.

Her er hva du kan spise dersom du sliter med å bli gravid:

 • Spis grønnsaker og gule frukter

  Frukt og grønt i mørkegrønne og gule farger hjelper deg med beta-karoten, vitamin A og vitamin C. Spis følgende: Salat, søt, grønn pepper, broccoli, gresskar og appelsin.
 • Fisk

  Kroppen din trenger Omega 3-fettsyrer og fisk er den beste kilden.
 • Jern

  Fyll kroppen din med jernreserver fordi når du venter barn, har kroppen vanskelig for å holde på jernlageret da babyen tapper deg for mineralkilder.
 • Andre vitaminer

  Fyll næringshullene i kostholdet med andre vitaminer. Å få i deg alle de nødvendige vitaminene du behøver for å bli mer fruktbar, er vanskelig i seg selv. Derfor hjelper det å ta multivitaminer og vitaminer du mangler i kroppen. Rådfør deg på apoteket om hva som er best for deg.
 • Trening

  OK, det er ikke mat, men det er definitivt sunt for fruktbarheten din! Ikke bare holder du deg i form for unnfangelse, men det styrker hele kroppssystemet ditt, noe som passer godt da en graviditet legger stort press på blant annet hjertet ditt. Regelmessig trening vil også forberede deg til fødselen og gjøre den lettere for deg.

  Unngå følgende:

 • Røyking

  Forskning viser at kvinner som røyker bruker lengre tid på å unnfange. Dessuten minsker røyking sjansen for unnfangelse med hele 40 prosent.
 • Alkohol

  Forskning viser også at det er vanskeligere for kvinner som ofte drikker alkohol å bli gravid.
 • Kaffe

  Koffein senker blodtilførsel til livmoren og gjør det vanskeligere for et egg å "holde seg fast", forteller doktor Mark Leondires til Health.com.
 • For mye raffinerte karbohydrater

  Dette inkluderer hvitt brød, pasta og hvit ris. Den raffinerte prosessen fjerner nøkkelnæring fra maten og kvinner som forsøker å bli gravide, bør spise så mye næring som mulig.
 • Ensidige dietter

  Om du prøver å holde på figuren din gjennom graviditeten, unngå å holde deg til ensidige dietter. Det er viktig at du får i deg litt av flere forskjellige matgrupper.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning