Spennende påskelesning!

Her er bøkene du bør skaffe deg til påskeferien!

Publisert Oppdatert
Snart klar for påskeferie? For mange er påskefri synonymt med bøker, og gjerne krim. Vi har spurt ekspertene om deres bokfavoritter denne påsken!

Tanum anbefaler

Anne Refsum Martinsen ved Tanum.no, har følgende anbefalinger:

Fasandreperne av Jussi Adler-Olsen

I 1987 blir et ungt søskenpar brutalt drept i et sommerhus. Etterforskningen peker mot en gruppe kostskoleelever som kommer fra noen av Danmarks rikeste familier. I mangel av bevis henlegges saken. Men ni år etter melder en av de mistenkte seg og tilstår.

Kriminalinspektør Carl Mørck, leder for politiets Avdeling Q for uløste saker, forstår derfor ikke hvorfor saksmappen en dag ligger på hans skrivebord. Mørck er overbevist om at den må ha havnet der ved en feiltakelse. Men når han og assistenten Assad begynner å grave litt, oppdager de at noe er veldig galt. Saken skal vise seg å trekke linjer fra posedamen Kimmie til tre av landets mektigste menn. De tre leter desperat etter henne, fordi hun vet noe som kan knuse dem. Men Kimmie har sine egne planer for hvem som skal jakte hvem.

- Jussi Adler-Olsen er en mester i å skape grusomme gjerningsmenn og like god til å skape spennende krimhistorier som Stieg Larsson, sier Refsum Martinsen.

Død manns fotspor av Peter James

En finurlig sammenflettet thriller som engasjerer leseren fra første side - og overrasker til siste slutt. Under terrorangrepet på Twin Towers den 9. september iscenesetter en mann sin egen død. Samtidig er en ung kvinne på flukt fra en fiende som har alt å tape på ikke å finne henne. Etterforsker Roy Grace står ansikt til ansikt med liket av en kvinne han frykter er hans samboer som forsvant sporløst for flere år siden.

- En finurlig sammenflettet thriller som engasjerer leseren fra første side - og overrasker til siste slutt - en skikkelig pageturner, forteller Refsum Martinsen.

Hjerterått av Chelsea Chain

Gretchen Lowell, kjent som Beauty Killer, er fortsatt på rømmen. Takket være pressens sensasjonsoppslag er hun blitt en ettertraktet kjendis mer enn en fryktet morder. Reporter Susan Ward har oppdaget en bisarr fan club, som feirer hver dag Gretchen er på frifot. Det går rykter om at hun er blitt observert i traktene rundt Portland.

Archie Sheridan, som jaktet på Gretchen i 10 år, er fortsatt på sykehus. Alt gikk galt da han prøvde å fange henne etter flukten fra fengselet. Når et nytt lik med Gretchens stempel dukker opp, blir Archie tvunget til å handle. Er det Beauty Killer som er på ferde, eller har kultbevegelsen omkring henne skapt en helt ny form for ondskap?

"Hjerterått" er den tredje boken om etterforsker Archie Sheridan og seriemorderen Gretchen Lowell etter "Ondskapens hjerte" og "Hjerterdame". Alle er blitt store internasjonale suksesser.

Norli anbefaler

Linn A. Blomfeldt ved Norli.no har følgende anbefalinger:

Det søte i bunnen av kaken av Alan Bradley

Flavia de Luce er en krimhelt ulik alle andre! Fra pikerommet sitt i den falleferdige herregården på den engelske landsbygda bruker hun dagene sine på å gjennomskue de voksnes mørkeste hemmeligheter. Det søte i bunnen av kaken er den første av seks planlagte bøker om Flavia de Luce. Passer for alle som liker elegant mysteriekrim med en undertone av britisk humor.

- Ulik andre krimbøker, min favoritt i år, sier Blomfeldt.

Shakespeares hemmelighet av Jennifer Lee Carrell

Kate er på en desperat jakt på hemmeligheten - med en Shakespeare-kyndig morder i hælene.

- Engelsk bestselger, forteller Blomfeldt.

Carmine Street av Håkan Nesser

Erik og Winnies fire år gamle datter forsvinner. Erik ser henne løpe mot en bil utenfor familiens hage, så er hun borte. Etter sytten måneder med resultatløs leting, bestemmer ekteparet seg for å flytte langt vekk, til Carmine Street i New York.

- Frittstående krimroman fra en mester, sier Blomfeldt.

Begge anbefalerHypnotisøren av Lars Kepler(pseudonym)

Med kort tids mellomrom blir en far, hans kone og datter funnet brutalt myrdet på to ulike åsteder. Sønnen er så vidt i live. Noen har åpenbart ønsket å utslette hele familien. Da politimannen Jonna Linna innser at det finnes enda et gjenlevende familiemedlem, en søster, forstår han viktigheten av å finne henne før morderen gjør det. For å kunne avhøre sønnen tar Joona Linna kontakt med legen Erik Maria Bark. Han overtales til å hypnotisere gutten. Dermed bryter Bark et gammelt løfte om aldri mer å praktisere hypnose, og en skremmende kjede av hendelser settes i gang.

Dette er første bok i en ny serie. Den har gjort stor suksess i Sverige og Danmark, har fått strålende anmeldelser og ble raskt en listetopp. Boken er solgt til 30 land, og filminnspilling starter i 2010.

- En utrolig velskrevet og spennende thriller, høyt tempo og spenning, ubehagelige undertoner men ikke ekkel og frastøtende. Passer for både kvinner og menn - hvis du liker Jo Nesbø så vil du elske Hypnotisøren, sier Refsum Martinsen.

- Årets krim?

Skinndød av Thomas Enger

Hvem drepte Henning Juuls sønn? Nett-journalisten Henning Juul mistet sin sønn i en brann for to år siden. Nå er han tilbake på jobb, og blir satt på Ekeberg-saken. Det tar ikke lang tid før politiet har en mistenkt, men Juul forstår raskt at det hele er langt mer sammensatt. I sin jakt på svar havner han i brutale menneskers søkelys. Da et nytt drap finner sted, blir det klart for Juul at han må finne sannheten før enda flere liv går tapt. Inkludert hans eget.

- Skinndød er første bok om krimhelten Henning Juul. En uhyggelig aktuell Oslo-krim! Kanskje den mest spennende krimboka som kommer denne våren. Debutanten Thomas Enger har allerede fått mye oppmerksomhet i media, han spås å bli den nye krimkometen, sier Refsum Martinsen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen