Sov deg slank

Glem dietter, forbud og hurtige vekttap. Sørg derimot for syv - åtte timers søvn hver natt, og kursen er lagt for et sunnere og lettere liv.

Publisert Oppdatert
Det lyder fantastisk. For godt til å være sant, men faktisk er det de små vaneendringene som på sikt sikrer en slankere linje, skriver nettstedet allekvinner.no.

- Når du begynner å sove mellom syv og åtte timer, fremmer du et vekttap. Fordi søvnen optimaliseres vil nivået for hormonet leptin i kroppen stige, sier ernæringsekspert Per Brændgaard, til danske Ekstrabladet.

Leptin er med å regulere appetitten, så du ikke spiser så mye.

Umenneskelig

Alt for mange slankekurer handler om å "holde ut" og "styre trangen" til mat og sukker. Ikke særlig humant i lengden.

- Som mennesker er vi født med en søt tann. Dessuten har vi en innebygget mekanisme i hjernen som alltid vil forsøke å trekke i motsatt retning. Det vil si, at hvis vi påtvinger oss selv forbud, og hele tiden er "fornuftige" oppstår trangen til å gjøre nettopp det stikk motsatte, sier Brændgaard.

Finnes kun gode vaner

Med bakgrunn i sitt arbeide, har Brændgaard sydd sammen et kurs for folk som vil slanke seg og som også er villige til å legge vanetenkning på hyllen. For eksempel er det viktig ikke å fokusere på vekten, og lære at det kun finnes "gode vaner". Men gode vaner kan ha dårlige konsekvenser.

- Ingen kan kontrollere sin vekt. Den avhenger av mange ting, som for eksempel om du nettopp har spist eller drukket eller vært på toalettet.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning