Sliten kvinne trenger den ultimate ferie!

Jeg tror den ultimate ferien er nesten gratis og gir overskudd. Den består av god mat, vin, strender, venner, snille unger og bestemor med hytte i en rosehage..

Publisert Oppdatert
(Kvinnesiden.no) ..der ungene kan løpe på bare ben i sommerkjoler, med skrubbsår på knærne. Det er myggstikk og markjordbær på strå, små gallerier med søte akvareller og intimkonserter i sommernatten.

I drømmeferien er dessuten mannen min og jeg bare gode venner, på romantiske båtturer i skjærgården. Han, jeg og en kurv med hvitvin, høye glass og reker

Virkeligheten 1
Men min ferie er ikke sånn. Jeg har for lite penger og for kort ferie. I år innledes sommeren med fotball-VM og dermed er mannen min fortapt for den perioden. Svigermor og bestefar og slekt og venner skal ha sitt. Ungene skal gjerne på fotballskole, musikkleir, ungdomsleir eller språkreise. Og så er det ferieværet som enten er for varmt eller kaldt eller vått. Og vi innvaderes av flått og avis-agurker og repriser på NRK.

"Det er ikke hvordan man har det, men hvordan man tar det"
Boken "Gi sjelen vinger" av Kirsten Fauken har undertittel "Det er aldri for seint å få en lykkelig barndom". Veldig forenklet handler den om hvordan man velger på se på barndommen sin - og hvordan man velger å se på framtida si.

Du har nok også hørt mennesker som har vært utsatt for voldsomme opplevelser, sykdom eller ulykker, i ettertid si at de ikke ville vært det foruten. De sier de lærte så mye av det. De så det fra en annen vinkel

Sommerferien er, for de fleste av oss, ikke så dramatisk, likevel kan vi bruke den samme teknikken; velge å se ferien fra en annen vinkel. Kanskje nærmer den seg drømmeferien likevel?

Virkeligheten 2
Min ferie fra en annen vinkel:

Mannen min er heldigvis fotballgal, så under VM drar jeg og venninna mi på ferie. Vi skal sitte på et svaberg, bli brune og fine, nyte hvitvin og beundrende blikk fra menn som ikke ser på fotball. Og i bytte med hans fotballuke får jeg en uke med bridge i august!

Heldigvis har ikke bestemor hytte, så vi slipper kummerlig trangboddhet og utedo. I stedet samler vi familien på leid hytte i to uker, med vanndo og nært stranda - ikke spesielt eksotisk, men med alt vi trenger. Dessuten er jeg takknemlig for at ungene våre vil dra på leir, takk og pris at de får en pause fra PC chatting og spill.

Når troppene samles i august og sommerens oppsummeringer skal gjøres, så har alle hatt en super ferie! Tid sammen, tid med venner, tid til hobbyer, vekslende vær, noen dager hjemme og noen på reise, bøker er lest og pølser er grillet. Batteriene er ladet med minner og opplevelser, ikke fra sydlige og ikke så eksotiske strøk, men så var det dette med perspektivet da.

Det nærmer seg den ultimate ferie dette!

Jeg gleder meg til min ferie! Måtte du også få en riktig flott og fin sommerferie!!

GOD SOMMER!

Trude Selfors er coach og månedlig spaltist i Kvinnesiden.no .

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning