Slik smelter drømmeprinsen!

- Nå kan du bare ligge her og kose deg i 20 minutter. Vil du ha litt mer å drikke?

Publisert Oppdatert
Den silkebløte kvinnestemmen er full av omsorg og vennlighet. SPA terapeut Pia Wiken (22) har fylt opp badekaret med ekte havalger, stearinlysene er tent og den svale musikken kiler i øret mitt. Jeg har kommet til himmelen og her skal jeg være de neste 30 minuttene. Skal du smelte et guttehjerte - gi han et SPA!

Jeg er på Holmsbu. Et gudsforlatt sted i Hurum. Et sted der kjendiser finner ro, øver på manus og finner sjelefred ved sjøkanten. Her er også stedet for kjærestepar som vil pleie forhold, kurs og konferansegjester, enslige herrer som vil dyrke seg selv eller helt vanlig folk som trenger å komme seg litt bort. Et praktfullt hotell med alle tenkelig fasiliteter. SPA avdelingen er et kapitel for seg. Her finnes alt som kreves for å kalle seg et fullverdig SPA. Ikke uten grunn at Kongen gleder seg til sine årlige opphold. For ikke å snakke om VaskeBakke som like godt kjøpte seg sitt eget rom. -Vaskebakke er her mye ja forteller daglig leder Anita Winther (43).

Winther forteller at kropp og velvære er ikke lenger bare en jentegreie. - Gutta er på full fart inn i det over 1000 år gamle SPA verden og det er vi veldig glad for smiler hun mens hun bretter noen badekåper på en måte som gjør at jeg gleder meg til å ta den på. Her er det moderlig omsorg for alt.

- Snart er det like mange menn som kvinner her og stadig flere guttegjenger velger havets renselslesefest som weekendaktivitet forteller hun fornøyd.

Hun forklarer at målet er at du skal slappe av, roe ned og la tankene hvile i omgivelser som er utformet med dette som mål. - Husk at i sørlige strøk er det mye mer utbredt med menn på SPA og helt dagligdags - tenk bare tilbake til 1000-tallet hvor alle møttes på den tids SPA.

Hun anbefaler jenter som ønsker en litt mykere og harmonisk mann. Ta han med på SPA. Etter 30 minutter her har får du med deg en ny mann hjem smiler hun lurt.

Denne helgen er det stor konferanseaktivitet og hotellet fylles opp av kvinner og menn i 40 åra. De fleste med stressnakke og blankpussa sko. Jeg sitter i resepsjonen og venter på at klokka skal bli 1200 og SPA eventyret skal begynne. En mann på rundt 50 med strenge briller smiler nervøst da damene ivrig forteller om peeling. Det skal du prøve og sier de og snur seg mot brillemannen. Han kremter nikker. Han skulle bare ha visst hva han nikket til.

Etter alger, peeling, massasje, vennlige ord, myk musikk og himmelske kremer, dempet belysning og stearinlys blir jeg geleidet ut i inn i et hvilerom med to liggestoler og en eventyrlig utsikt mot havet. Det er så behagelig at jeg får nesten lyst til å synge¿Den urgamle roen har kommet og jeg nipper til iste med et nyforelsket smil om munnen. Denne gangen dro jeg alene hit, men jeg føler at jeg gjerne ville delt opplevelsen med noen andre. Kanskje hun jeg traff på byen forrige helg? Bak meg tripper det inn en mor og datter. De sitter og småsynger av vellyst de og i kritthvite badekåper. Som små engler. Jenter: Skal du smelte et guttehjerte. Ring og bestill full pakke på et SPA og dra han med deg! Garantert suksess.

Jeg møter den strenge brillemannen på vei inn i restauranten senere på kvelden. Han hadde sett lyset han og- I dag hadde vi begge "kommet hjem"----------------------------------------------------Hva er SPA?

SPA er forkortelse for det latinske "salus per aqua", og betyr "helse gjennom vann.

Det er et holistisk begrep som sammenfatter alle aspekter av naturlig helse, skjønnhet og velvære for kropp, sjel og sinn. Med andre ord, en vakker kvinne masserer deg, du bader i alger og såper, du blir skrubbet og stelt etter en over 100 år gammel oppskrift. Etterpå skal du føle deg som et nytt menneske. Spa er en av verdens største vekstbransjer. Det er en rivende utvikling over hele verden - både på dagspa, hotell- og ressortsiden. DagSPA har blitt en luke i hverdagen for stressede og ressurssterke kvinner og menn - og spa har blitt den ny ferieformen for kropp og sjel. Trendforskere spår at dette fortsatt vil vokse, og at vi bare har sett begynnelsen på et område som har kommet for å bli.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning