Slik får du tid til trening!

Alle har nok tid, det handler om rutiner og prioritering!

Publisert Oppdatert
Den kjente fitnesseksperten Matt Roberts forteller til nettstedet health.com at den vanligste grunnen til at man ikke trener er mangel på tid. Mange forsøker å sjonglere mellom jobb, reising og pendling, familie, være sosial og slappe av. Her er Roberts' forslag til hvordan du kan få tid til å bevege deg:

Pendler

Om du pendler eller reiser langt til jobben, har du gode muligheter til å trene på veien. Du kan sykle, jogge eller gå raskt til jobben for å starte dagen friskt, eller du kan gå eller jogge hjem fra jobben for å få ut litt energi.

Gjør du dette hver dag, kan du ta fri i helgen med god samvittighet.

Treningskamerat

Om du har for lang vei til jobben, må du prøve å tilpasse treningen inn i andre deler av ditt liv. Om det å være sosial er viktig for deg, kan du gjerne skaffe deg en treningskompis slik at dere begge har selskap under treningen.

Forskning viser at å ha selskap under trening gir bedre og raskere resultater, og det er større sjanse for at du vil fortsette treningen og ikke gi opp. Dere kan for eksempel gå på spinning eller aerobic sammen, eller gå en tur i fjellet eller spille tennis.

Familieforpliktelser

For mange foreldre bruker for liten tid på å være aktive, noe som påvirker barna. Ta barna med på tur i parken, gå raskt og kjenn at hjerterytmen øker, eller du kan ta barnet med på sykkeltur eller på skitur.

Når barna dine blir tenåringer, kan dere trene sammen, la dem pushe deg og du kan pushe dem, dette er en god måte å knytte bånd på og samtidig holde hverandre motiverte.

Små endringer

Uansett hva slags unnskyldning du har for å ikke trene bør du forsøke å få tid til noe fysisk aktivitet.

Tenk at du skal gjøre små endringer i ditt liv. Små endringer gjør gradvis store forskjeller, og bestem deg derfor å gjøre små endringer hver uke gjennom tre måneder. Dette kan være ulike ting, for eksempel å drikke mer vann, eller ha større ambisjoner som å slutte å røyke og drikke alkohol for en periode.

Deler av disse endringene handler om å legge inn små mengder med trening hver uke. Du kan for eksempel starte med 30 minutters aktivitet som gjør at du svetter og puster tyngre, slik bygger du gradvis en strammere, friskere, sunnere og gladere kropp!Kilde: Health.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning