Slik blir 2007 det beste året noensinne!

Lukk døren til 2006 pent igjen, og ta i mot det nye året med åpne armer. Vi forteller deg hva du bør si et bestemt NEI og et rungende JA til i 2007!

Publisert Oppdatert

Si NEI til:


- Oppgaver noen forsøker å dytte over på deg, men som verken er ditt ansvarsområde eller noe du har tid eller lyst til å ta hånd om.

- Venner og bekjente som suger energi, og som du har kontakt med kun av gammel vane. Vi har vel alle en venn eller tre som er der kun av gammel vane. Hvis du gruer deg til dere skal møtes, forsøker å snike deg unna ved å finne på dumme unnskyldninger, og du egentlig ser for deg at det hadde vært best om h*n bare flyttet til månen, da er det på tide å si fra. Livet er rett og slett for kort!

- Å si unnskyld for noe som ikke er din skyld. Vi kvinner er altfor flinke til å unnskylde oss, også når det egentlig ikke er vår skyld. Det er ingen krise om ikke alle er venner hele tiden, og hvis du stadig skal ta på deg skylden for at noe går galt vil du ikke bare bli utslitt før du vet ordet av det, det vil også for mange se ut som det faktisk ER din skyld.

- En bryllupsinvitasjon som koster mer enn det smaker. Å være bryllupsgjest er som regel veldig hyggelig, men noen ganger blir det mer stress enn hygge. Om du har fått en invitasjon til et bryllup langt, langt unna, til noen du ikke har hatt særlig kontakt med på en god stund, da er det faktisk helt ok å si nei, selv om du ikke har noen annen grunn enn at det kommer til å koste for mye tid og penger.

- Å handle på salg kun fordi det er billig. Det er stort sett en grunn til at noen klær er på salg mens andre fortsatt selges til full pris. Selvsagt kan du gjøre kupp, men vær kritisk. Hadde du fortsatt kjøpt varen hvis den hadde vært til full pris? Hadde du engang sett to ganger på den?

- Å være bitter. La 2007 være året der du tar kontroll over ditt eget liv, og ikke er bitter på saker og ting du ikke får gjort noe med allikevel!

Si JA til:


- En festinvitasjon der du er litt i tvil om du skal gå, i de aller fleste tilfeller blir man positivt overrasket!

- Tilbud og forespørsler du får i forbindelse med jobb, og som kan gi karrieren din et dytt i riktig retning.

- Venninnen din som trenger en skulder å gråte på, eller bare en å snakke med. Kanskje er det din tur til å trenge litt ekstra støtte neste gang.

- Bestemor som inviterer på søndagsmiddag.

- Dugnader i borettslaget eller barnas idrettslag. Dugnader er ofte både kjedelige og tidkrevende, men husk at jo flere dere er, jo raskere går det. Også kan du gå hjem med verdens beste samvittighet etterpå.

- Å skille mellom hverdag og fest. Voldsomme nyttårsforsetter holder som regel ikke lenge, men å skille mellom de vanlige hverdagene og helger kan gjøre mye for kropp og sjel. Spar den gode maten og de lange sofatimene til helgen, så vil du garantert merke bedring på både psykisk og fysisk helse, og på energinivået generelt.

- Å ta en lang ferie. Enten du drar til Hawaii eller hytta på fjellet, planlegg en lang ferie i år. De lærde mener at man trenger 3 ukers ferie for å klare å koble ut helt. Om du ikke får til tre hele uker i strekk, kanskje du klarer 14 dager?

- Å slette innboksen. Nytt år, nye muligheter. Ta en rask kikk i mailboksen, ta hånd om det som du må ordne, og slett deretter rubbel og bit. Kanskje er det greit å ta en backup før du sletter, men la i alle fall mailprogrammet ditt være som et blankt ark. Perfekt start på det nye året!

- Å få flere venninner. Ja, for det er fryktelig enkelt, tenker du kanskje. Niks, i utgangspunktet ikke. Vi nordmenn har en tendens til å holde oss mest for oss selv eller sammen med de vi kjenner godt, med mindre det gjelder en potensiell kjæreste eller elsker. Forsøk å invitere en jente du knapt kjenner med på en kafetur eller et kinobesøk. Mest sannsynlig får dere det kjempehyggelig, og terskelen er mye lavere neste gang du har lyst til å være sosial. Hvis dere skulle kræsje fullstendig har du i alle fall forsøkt!

- Å kjøpe færre og dyrere klær. H&M og Cubus er supert til visse ting, men noen plagg kan man med fordel legge litt mer penger i. Tidløse klær og sko bør vare nesten evig, og det er tross alt bedre å kjøpe en dyr cardigan som varer i 10 år enn 15 billige som varer i noen vask hver.

- Å søke en jobb du er litt redd for. Undersøkelser har vist at kvinner er mye dårligere enn menn til å søke stillinger de føler ligger litt over deres kompetanseområde. Mens det for menn holder at de innehar halvparten av de forespurte egenskapene vil vi kvinner gjerne kunne alt 100%. Husk at en jobb ikke bare skal være en jobb, men en læringsprosess. Kan du alt på forhånd lærer du ingenting! i_245497

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning