Slapp av på jobb

Om du er utslitt hver dag etter jobb kan det hende du trenger en ferie. Vi gir deg noen avslappende tips.

Publisert Oppdatert
Selvsagt er det normalt å stresse på jobben av og til. Men de fleste bør ta seg tid i hverdagen til å roe seg ned og slappe av. Her får du noen gode råd.

En oppgave

Fokusere på en oppgave av gangen. Skriv opp lister over hva du skal gjøre og ta tak i hvert punkt en etter en. Slik slipper du å ha hundre oppgaver som henger over deg hele døgnet.

Bevege deg

Dra på treningstudio i lunsjen, ut å løpe, sprinte opp trappene, hva som helst! Dette hjelper på konsentrasjonen din og holder hodet klart.

Avkobling

Gjør noe spennende i fem minutter annenhver time. Ta deg en vandretur i lokalet du jobber og slå av en prat med en du gjerne ikke kjenner så godt.

Strekk ut

Bøy deg ned og ta på tærne dine, legg foten på pulten din og ta på den. Bøy bena dine, rotere nakken din sakte, slipp deg løs!

Avslapning

Mange arbeidsplasser har en mikrobølgerovn. Legg en vaskeklut inni den og varme den i noen sekunder. Deretter legger du kluten over øynene dine, legg hodet bak og tenk på alt annet enn jobb.

Ut i solen

Noen få minutters solskinn gjør at mye bekymringer fra kontoret ikke er så viktig som du trodde. Ta deg en kaffepause utendørs av og til, da er du mer produktiv senere.

Hodemassasje

Gni hodet ditt forsiktig mens du fokuserer på noe langt borte. Se på noe avslappende, som en stol. Dette gjør at musklene i øynene dine slapper mer av.

Få litt lys

Åpne opp persiennene og slipp inn litt dagslys. Om du jobber sene kvelder, skaff deg en dagslyslampe, de er meget effektive.

Spill musikk

Spill hvilken musikk som helst så lenge du liker den og slapper av! Om kollegene dine klager, bruk hodetelefoner.

Drikk te

Te er sunt og godt, spesielt grønn te. Det får deg til å slappe av og ta det med ro. Spis gjerne en rå gulrot og litt frukt. Send kollegene dine en oppmuntrende e-post, spre om deg med litt glede!

Rydd pulten din

Begynn dagen din med å rengjøre pulten din, vanne planten din og vask kaffekoppen din! Avslutt dagen med å rydde i rotet og gjør deg klar for å legge fra deg jobben før du går hjem.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning