Slapp av i to minutter

Har du to minutter til overs? Da kan du slappe av uten at du behøver å dra på spa.

Publisert Oppdatert
Det blir mye tungt stress i hverdagen, og ved siden av trening og nok søvn om natten, er det faktisk mer du kan gjøre for å slippe til mer energi og lade opp til en ny og travel arbeidsdag. Dette er noe du også kan gjøre på jobben og det tar ikke mer enn to minutter.

Sålebehandling

Man får anspente skuldre og muskler når man sitter fremfor datamaskinen i flere timer, og dette kan bygge seg opp til enda tyngre stress i kroppen. En av metodene for å lette på stresset i kroppen, er trykkpunktmassasje under føttene. Ta av deg skoene og gi deg selv litt massasje i to minutter.

Bruk tommelen og fingrene for å forsiktig rotere hver tå, trykk tommelen opp og ned fra nederste del av hver tå til tuppen. Jobb med alle overflatene til hver tå. Gjør dette på tåballen på hver fot.

Når du kommer utenfor kanten, på selve såleflaten på foten, bruk tommelen og trykk i sirkler. Deretter strekker du på tærne dine, fleks og forleng føttene dine og gjør noen ankelrotasjoner. Ta et øyeblikk og nyt lettelsen, så er du klar for å gå tilbake til jobben.

Slapp av

Er du en person som forsøker å kontrollere andre sine handlinger fremfor dine egne reaksjoner? Etter noen forsøk kan du kanskje heller forsøke å endre hvordan alt påvirker deg istedenfor å forsøke å endre verden?

Når du snakker med en idiot på jobben og du kjenner at ansiktet ditt blir mer og mer rødt, syng en myk sang til deg selv inni hodet ditt, en sang du har diktet til slike anledninger. Forsøk med en lystig melodi, for eksempel "Bjelleklang" eller noe i den duren! Det høres kanskje villt ut, men det virker!

Makten i hverdagen

Av og til glemmer vi at alt det hverdagslige rundt oss faktisk kan hjelpe oss å bli kvitt stresset! Tenk på de luktene som får deg til å slappe av, en god såpe eller parfyme, smaken av en deilig rødvin, en kopp te, din fars gamle skinnlommebok. Kanskje er det en sang du blir lykkelig av å høre, en film du elsker å se, en benk du føler ro på. Husk at alle disse tingene rundt deg kan gi deg komfort når du er stresset, bruk dem!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning